T.C.Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Sakarya PTT Başmüdürlüğü Yapı ve Teknik İşler Müdürlüğü Geyve PTT Merkez Müdürlüğü ve Lojman Binası Yapım İşi yapım işi 19.09.2016 14:00 ‘te İhale etti.

PTT Merkez Müdürlüğü ve Lojman Binası eski bina yıkılacak yerine yenisi yapılacak. Buraya kadar sorun Yok.

Geyve PTT Merkez Müdürlüğü ve Lojman Binası yapım işini alan firma çalışmalara başladığında komşu parsel sahipleriyle uyuşmazlık yaşadı.

Komşu parsel sahipleri ile PTT arasında hak ihlallerinin yaşanması nedeniyle mahkemelik oldu ve geçmiş kayıtlar ortaya çıkmaya başladı.

Emekli Öğretmen Erol Öztürk “1978 yılında PTT sorunlu olan yere kömürlük Yapmaya kalktı. Babam itiraz etti. Mahkeme Bina yıkılırsa yeri alırsın dedi. Bu olaydan 40 yıl sonra PTT Binası yıkıldı. Şahsımıza ait yeri terk etmeleri gerekir” dedi.

Erol Öztürk konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"1963 yılında vekaleti verilen Lütfü Semercioğlu'ndan aldık. 08.12.1964 tarihinde hissedar Tekel yeri satışıyla da bir araya gelmesiyle tapusunu aldık. Bundan bir-iki yıl sonra PTT hamam yeri olan arsayı aldı. Bina yapıldı.

Belediye mühendisi Hüseyin Bey buraya sıfır olduğunu saçak payı bile olmadığını o zaman bahçeye geldiğinde anlatırdı. Eve taşındığımız hamam yeri yıkık yol tarafında ve hamam arasında kalın duvarlar vardı. 

Bina inşaatı önce giriş tarafı yok gibi yapılmış, daha sonra arka merdivenler sonradan ilave edildi. İnşaat sırasında yol cepheli duvar yıkılarak bugünkü sınırları içine alan haliyle ihate duvarı yapıldı. 1979'da geçen kadastro elemanları gelerek bahçenin tümünün bize ait olduğunu dilekçe ile müracaat etmeleri halinde düzelteceğini söylemiş, ama düzeltmemiş.

1978 yılında PTT Müdürü Hikmet Akiş ikinci kömürlük yapımı sırasında babamı mahkemeye vermiş, 1972 yılında kadastrodan önce arkaya inşaat başlamış ilk bugünkü tecavüzü bahsedilen yer kadastrodan önce yapıldığı halde bahçe duvarında olduğu için mahkeme PTT lehine karar vermiş.

Babam mahkemede 304 metrekareye imza attığını arka bahçenin kendine ait olduğunu söylemiş. Hakim de postane yıkılırsa yerini alırsın diye ifade etmiş.

Yıkıldığında böyle bir hakkımız doğduğunu bildiğimizden 11.11. 2016 tarihinde tapuya gittiğimde Yövmiye Zarfı içinden tapucu 304 metrekare olan kayıtları gösterdi. Harç borçlarını yatırarak alacağımı söyledi. Almaya gittiğimde de yanlış baktığını söyledi.

Halbuki ben 3 parselin Ahmet Ali Kır adına kayıtlı belgesinde 303 metrekare olan 241 metrekareli bir kayıtta gördüm. Daha sonra kayıtları almaya gittiğimizde ise bu 303 metrekare olan kayıt ile 119 metrekare olan kayıtların bir sayfa fotokopilerini aldım.

Bize ait 2 no'lu parselde ise hiç metrekare kaydı olmayan kayıtlarla karşılaştık. Bu bir çelişki değilde nedir? 

Yıkım sonrası inşaat kontrolörlerinden biri yıkılan postanenin arka tarafında kapı, merdiven, balkon olduğunu burada bunların olmadığını gösteren postane hudutlarının krokisinin çizili olduğu evrakı verdi.

1., 2. ve 3. parselleri gösteren harita üzerinde 2 ve 3. parselleri tapuda kayıtlarını gördüğüm 2 parsel 304, 3. parsel 303 olarak bugünkü kayıtları 241,09 + 271,48 + 90 metrekare postane arkabahçesiile tam olarak verdiğini gördüm. 

5414 no'lu lisanlı Harita Kadastro Mühendislik bürosundan verilen aplikasyon krokisini bir mühendise gösterdiğimde ön merdiven girişi gibi arkada olan merdiven girişinin neden gösterilmediğine anlam veremediğini ifade etti.

Sonuç şu;
1. Tapu Müdürlüğünden 79 ada 2 parsele ait gösterilip verilmeyen 304 metrekarelik bilgi,
2. Bitişk parsel 79 ada 3 parselin 303 olan bilgilerin 119 metrekare ile yer değiştirilmesi,
3. Aynı tarihli kayıtlar olmasına rağmen tapu metrekareleri belli olduğu halde niçin metrekare bilgisinin olmaması,
4. PTT'nin inşaat krokisinde arka bahçe tarafında bulunan girişin gösterilmemesi,
5. Eski resimde görülen duvarın bahçenin bugünkü inşaat alanı içinde bulunması."

(www.geyve.com)