Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

GESTAŞ sefer sayılarını azalttı

GESTAŞ sefer sayılarını azalttı

GESTAŞ, Erdek, Avşa, Marmara ve Balıklı seferlerini iptal etti.

GESTAŞ, Erdek, Avşa, Marmara ve Balıklı seferlerini iptal etti.

Çanakkale Boğazı, Çanakkale-Eceabat, Geyikli- Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada deniz ulaşımında sefer yapan GESTAŞ, korona virüs salgını, evde kal kampanyası ve hava muhalefeti nedeniyle seferlerde değişiklik yaptı.

Sefer sayısında değişikliğe giden GESTAŞ, ada kartlar hakkındaki son değişiklikleri paylaştı.

GESTAŞ, 5 Nisan 2020 Pazar günü Güney Marmara hattında saat 19.00 Erdek kalkışlı sefer, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini bildirirken, 5 Nisan 2020 Pazar günü Çanakkale-Eceabat hattında Çanakkale´den saat 18.00 ve 20.00 seferleri ile Eceabat´tan saat 19.00 seferini iptal etti.

GESTAŞ, tarafından devam eden açıklamada; 6 Nisan 2020 Pazartesi (bugün) Güney Marmara hattındaki tüm seferlerin, Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm seferlerin, Kabatepe-Gökçeada hattındaki tüm seferlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Korona virüs tedbirleri sefer sayılarını azalttı

Gökçeada İlçe Hıfzıssıhha Kurulu´nun 2 Nisan 2020/26 tarih-sayılı kararıyla, Kabatepe-Gökçeada feribot seferleri, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada 3 gün yapılacak.

GESTAŞ, 65 yaş üstü kişilere ve 20 yaş ve üzeri kişilere getirilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte, 65 yaş üstü ile 20 yaş ve altı kişilerin kullanımına açık olan 65+ Gestcardlar ile öğrenci gestcardları tüm hatlarda, geçişlere kapatırken, 65 yaş üstü ve öğrenci indirimlerine son verdi.

GESTAŞ, Güney Marmara hattında ada kartlarını güncelliyor

Diğer yandan; GESTAŞ, Güney Marmara hattında, ada kartlarını güncelleniyor.

Adalarda kayıtlı olan vatandaşların birinci ikametini gösteren ikametgah belgelerinin Erdek, Avşa, Marmara ve Balıklı´da hizmet veren GESTAŞ gişelerine getirilmesini isteyen yetkililer, Gestcard Ada kartlarının güncellenebileceğini, güncelleme yapmayanların, 17 Nisan 2020 tarihinden sonra Gestcard Ada Kart indiriminden yararlanamayacağını duyurdu.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli