GES için 6,5 milyon kredi çekilecek

GES için 6,5 milyon kredi çekilecek
Sarayönü Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısını perşembe günü gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesini Güneş Enerjisi Santrali (GES) için çekilecek kredi oluşturdu.Sarayönü Belediye Başkanı...

Sarayönü Belediyesi, Temmuz ayı meclis toplantısını perşembe günü gerçekleştirdi. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesini Güneş Enerjisi Santrali (GES) için çekilecek kredi oluşturdu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın başkanlığında belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının ilk gündem maddesini GES için İlbank'tan kredi talebi oluşturdu. Ladik mahallesinde eski etibank tesislerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan, 1 milyon dolar maliyetli güneş enerjisi santrali için İlbank'tan 6,5 milyon lira kredi talep edilmesi konusu görüşüldü. Sarayönü Belediyesi'nin tüm elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak ve kendi taksitini ödeyecek olan güneş enerjisi santrali için gereken kredinin çekilmesine oy birliği ile kabul kararı verildi.

Gündemin ikinci maddesinde mahalle sınırlarının tespiti görüşüldü. Valilik tarafından talep edilen mahalle sınırlarının tespiti konusu kapsamında koordinat sistemine göre sınırların net olarak belirlenip tekrar gönderilmesine karar verildi.

Üçüncü gündem maddesinde taşınmaz satışı oluşturdu. İlçe merkezinde artık parkel konumunda bulunan yerlerin bitişiğindeki parsel sahiplerine satılması ve Kadıoğlu mahallesinde 2018 yılında belediye adına tescil edilen bir parselin satış talebi meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Gündemin son maddesinde İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bitişiğinde bulunan park alanına sosyal tesis ve park yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tahsis talebi oy birliği ile kabul edildi.