Eğitim
Giriş Tarihi : 15-05-2018 18:59   Güncelleme : 15-05-2018 19:14

Gerze'de "Okuma - Yazma Seferberliği"

Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan okuma-yazma kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler belgelerini aldılar

Gerze'de "Okuma - Yazma Seferberliği"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından Türkiye genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında Gerze Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerler belgelerini aldılar.

Halk eğitimi merkezi müdürlüğünce açılan kurslara 56 kursiyer kayıt yaptırdı. 46 kursiyer kursları başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Başarılı olan kursiyerlere belgelerini İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Kurt verdi.

Belge töreninde konuşan Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, 2017 yılı TÜİK verilerine göre Gerze İlçe merkezi ve köylerde 769 vatandaşın okuma yazma bilmediği, 614'ünün ise 60 yaş ve üzeri olduğunun belirlendiğini söyledi.

284 vatandaşa ulaşabildiklerini ifade eden Aksu, bunun dışında 30 vatandaşın zihinsel engelli olduğunu, yaşlı vatandaşların bir çoğunun ise hasta olduğunu, diğer vatandaşların ise il dışında yakın akrabaları yanında kalan vatandaşlar olduğunu belirtti. 2017 TÜİK verilerine göre ilçemiz Sinop İl merkezinin ardından % 96,52'lik okuryazarlık oranıyla il genelinde ikinci sırada bulunduğu bilgisini de paylaşan Aksu, yeni dönemde seferberlik kapsamında okuma-yazma kurslarının tekrar açılacağını sözlerine ekledi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül