Güncel
Giriş Tarihi : 25-11-2019 17:15   Güncelleme : 29-11-2019 17:05

Gerze'de Dopdolu Öğretmenler Günü Kutlamaları

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” dediği ve öğretmenlere armağan edilen öğretmenler günü ülkemizin dört bir yanında büyük bir saygı ve heyecanla kutlanırken ilçemizde de dopdolu geçen programlarla kutlandı.

Gerze'de Dopdolu Öğretmenler Günü Kutlamaları

Öğretmenler Günü Programı ilçemizde 19 Kasım 2019 Salı günü Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan konserle başladı.

20 Kasım Çarşamba günü öğretmenler arası sportif müsabakalar, 21 Kasım Perşembe  yöresel yemek yapma yarışması, şiir dinletisi, akıl ve zeka oyunları gibi sosyal kültürel etkinlikler, 22 Kasım Cuma hasta, emekli öğretmenleri ve rahmetli  Nurullah Saraç’ın kabrine ziyaret programları düzenlendi.

24 Kasım 2019 Pazar günü ise Gerze Atatürk Anıtı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Son olarak 25 Kasım 2019 Pazartesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde program düzenlendi.

Program başta, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yalçın Kurt açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından emekli olan öğretmenlerden Abdullatif Özlük, Hayrettin Kurada, Nevzat Özay’a hizmet şeref belgesi, ilçe genelinde düzenlenen sportif faaliyetlerde derece alan öğretmenlerden Murat Varol, Erhan Atay, Cem Çağlar Özyurt, Ünal Olgun, Şükrü Çakmak, Can Coşkun ve ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilerden Dila Buğçe Kurt, Zeren Yılmaz, Asya, Semanur Teke’ye ödüllerini Gerze Kaymakam Vekili Dikmen Kaymakamı Suat Hatam takdim etti.

Bunların yanı sıra düzenlenen bir dizi yarışmada derece alan Bahar Elmas, Derya Tuana Türk, Saadet Bahar Kaya Ünzile Akçaoğlu’na hediyelerini Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Kocakaya, Yağmur Gün, Nazlı Hilal Akkaş, Elif Naz Topal ve Kübra Aydın’a ise hediyelerini Belediye Başkanı Cevat Şensoy takdim etti.

Ödül ve hediye takdimlerinin ardından Hatıran Yeter adlı gösteri sergilendi. Birbirinden farklı dört hikayenin canlandırılmasının yanında Gazi Atatürk Orta Okulu Öğrencilerinden oluşan koro şarkılar söyleyerek öğretmenlere armağan etti.

Programın son perdesinde ise tüm katılımcıları duygulandıran Şehit Necmettin Özdemir ve Aybüke Yalçın öğretmenlerinin anısına video yayınlandı.

Gazi Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun okulları için yazılan marşı okumalarının ardından toplu fotoğraf çekme merasimi ile program sona erdi.

Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diler, aramızda olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

AdminAdmin