3 gün süren ve bir çok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Gerze 45. Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 3 gün boyunca Gerzeliler sırasıyla Murat Kekili, Simge Sağın ve Resul Dindar ile Popstar Alaturka yarışmasının birincisi Utku Güdü ve O Ses Türkiye yarışmasında derece yapan Gerzeli Mesut Aktulga Gerzelilere muhteşem anlar yaşattı. 

Festivalin son akşamında da tarihi yoğunluğuyla başlayan konserde ilk olarak O Ses Türkiye yarışmasında derece yapan Gerzeli Mesut Aktulga sahneye çıktı. Söylediği parçalarla ve yüksek enerjisiyle vatandaşın beğenisini kazanan Aktulga’nın ardından üç gündür 7’den 77’ye herkesin beklediği Karadeniz'in hem asi hem mavi çocuğu Resul Dindar görkemli bir girişle sahnede yerini aldı. Söylediği şarkılarla, tulum ve kemençe sesleri duyuldukça eğlencenin dozu arttı. Herkesin severek dinlediği yavaş ve hareketli müzikler eşliğinde dinleyicisine son derece keyifli saatler yaşatan Dindar, ayrıca dinleyicilerine karşı sempatik ve samimi davranışlarıyla herkesten tam not aldı. Espri yapmaktan da kaçınmayan Dindar, ortamın yüksek enerjisiyle sahnede yaklaşık 3 saat kalarak hayranlarının bir kere daha sevgisini kazandı. 

Festival programının son bölümünde ise Belediye Başkanı Cevat Şensoy çiçek takdimi için sahneye davet edildi. Gerçekleştirilen festivalde maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür eden Başkan Şensoy, gençlerin istediği isimleri Gerze ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Şensoy: "İlçemizin en önemli kültür mirası olan ve bu sene 45.sini gerçekleştirdiğimiz Kültür ve Sanat Festivalinde bizlere destek olan tüm hemşehrilerimize, festival boyunca bizleri asla yalnız bırakmayan genci yaşlısı tüm vatandaşlarımıza ve ilçemizin tanıtımı hususunda sergiledikleri performanslarla bizlere unutulmayacak bir festival yaşatan sanatçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 

Festival havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber