Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Atık Kağıt Toplama ve Geri Dönüşüm" kampanyası her geçen gün büyüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afşin'e yapılacak olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin inşaat çalışmalarına destek olmak için seferberlik başlatan Afşin Kaymakamlığı, ilçenin çeşitli noktalarına geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdi.

Afşin'e, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından büyük bir yatırım yapıldığını ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan,  geri dönüşüm kumbaraları ile Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin inşasına destek olmayı ve ilçede geri dönüşüm bilincini yerleştirmek istediklerini söyledi.

Ambalaj atıkların geri dönüşümünü sağlamak için geri dönüşüm kumbarası projesini geliştirdiklerini belirten Kaymakam Budan, " Kaymakamlık ve Afşin Belediyesi olarak ilçemizde ekonomik değeri olan kağıt-karton, alüminyum, pet şişe, konserve kutuları ve kompozit malzemelerin toplanması konusunda geri dönüşüm kumbaralarımızı ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirdik." dedi.

Afşin merkezde geri dönüşüm kumbaralarının sayısını 50'ye çıkartmak istediklerini söyleyen Budan, " Geri dönüşüm kumbaralarımızı şuanda 12 noktaya yerleştirdik ve 20 adet yapımı tamamlanmış giydirilmeyi bekleyen kumbaramız var. Bunları da en kısa zamanda atık hareketliliği yoğun olan, işlek cadde ve sokaklarına yerleştireceğiz. Kumbara sayısını 50'ye tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

İlçe genelinde başlatılan atık kağıt toplama kampanyası ile çevre bilincini geliştirmek istediklerini ifade eden Budan, konuşmasına şöyle devam etti:

" Afşin'imizde çevre temizliğine katkısı olacak bu çalışma ile birçok malzemenin de geri dönüşüme girmesini sağlıyoruz. Ayrıca buranda elde edilen gelir Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi İnşaat hesabına yatırılıyor. Afşin Kaymakamlığı olarak başlatmış olduğumuz bu projeye vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz. Afşin'in çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz bu kumbaralara evsel atıklar dışındaki her geri dönüşüme katkı sağlayacak atıklar atılabilir. Geri dönüşüme soktuğumuz her malzeme ekonomik değer olarak ülkemize geri dönüyor. Bunu unutmamamız gerekiyor. Ayrıca yaşadığımız bölgeyi ve çevremizi daha temiz tutmamız açısından da çok önemli. Bunların yanı sıra ilçemizin mevcut katı atık sahasının da ömründen önce dolmasının önüne geçiyoruz. En nihayetinde ülke ekonomisine gücümüzün yettiğince katkı sağlamış oluyoruz. Vatandaşlarımızdan bu faydaları göz önünde bulundurmalarını ve bizlere destek olmalarını bekliyoruz"

 

Editör: Haber Merkezi