GEREDELİ ÇİFTÇİLERE 6 BİN 500 KG. TOHUMLUK DAĞITILDI

featured

Gerede’de 5000 kg macar fiği ve 1500 kg yem bezelyesi dağıtımı gerçekleştirildi. Gerede ilçemize Tarım ve Orman Bakanlığının kaynakları ile temin edilen yem bitkisi tohumlukları çiftçilere dağıtıldı.

İlçemizde sürdürülen büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetinin en büyük girdi maliyetlerinden olan kaba yemin üreticiler tarafından kendi ekilişleriyle üretilmesinin son derece önemli olduğu belirtilirken bu üretime katkı sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığı kaynakları ile temin edilen yem bitkisi tohumlukları ilçe çiftçilerimize dağıtıldı. Bakanlığın %75 oranında destekleri sayesinde tohumluk almaya gelen üreticiler “ucuz tohumluk teminine kavuşmanın memnuniyetini ve bu tip desteklerin devamını beklediklerini” belirttiler.

MUTLU YILDIZ; “ÜRETİCİLER DESTEKLERDEN MEMNUN”

Gerçekleştirilen tohumluk dağıtımı ile ilgili olarak İlçe Müdürü Mutlu Yıldız açıklamasında; “Yapılan dağıtım ile 5000 kg macar fiği ve 1500 kg yem bezelyesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Böylece bu Ekim döneminde toplam 7600 kg macar fiği ve 1500 kg yem bezelyesi tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.  Bu dağıtımlar sayesinde desteklenen üreticilerimizin desteklerden memnun olduklarına dair çok olumlu geri dönüşler almaktayız. Birlikte üretip birlikte başarmak için tarımsal üretimin son derece önemli olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu vesileyle üreticilerimizin desteklenmesindeki katkılarından dolayı Bakanlığımıza ve İl Özel İdaremize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GEREDELİ ÇİFTÇİLERE 6 BİN 500 KG. TOHUMLUK DAĞITILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir