Gerede’de, seferberlik 12 kursta başladı

featured

Gerede Halk Eğitimi Merkezi Okuryazarlık Seferberliğini ilçemiz Gerede’de 12 kurs merkezinde resmi olarak başlattı.

Gerede Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan Okuma Yazma Kurslarımıza start verdik. Mahalle ve köylerimizde yapılan alan taraması sonucunda tespit edilen okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız 12 farklı kurs yerinde 1. kademe okuma yazma eğitimlerine başladılar.

İlk kursumuz Bahçelievler İlkokulunda başlatıldı. Buradaki kursa köylerden gelen vatandaşlarımız taşımalı sistemle okula getirilmekte ve kurs sonunda oturdukları yerlere geri götürülmektedir.

Çalışan vatandaşlarımız için açılan ikinci kursumuz Hükümet Konağında bulunan Halk Eğitim Merkezimizde açılmıştır. Bu kurs Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yapılmakta, saat 17:30’da başlayıp 19:45’de sona ermektedir.

Diğer kurslarımız ise Mustafa Çevikoğlu Halil Çevikoğlu İlkokulu, Halil Nom İlkokulu, S. Mithat Dayıoğlu İlkokulu, M. Z. Güzelce İlkokulu, Yenimahalle İlkokulu, Bahçelievler İlkokulu, 100. Yıl İlkokulu, Samat Köyü İlkokulu ve Göynükören Köyü İlkokulunda devam etmektedir. Bu kurs yerlerinde 1. kademe okuma yazma kurslarımız hafta içi her gün 15:00’de başlayıp 17:30’da sona ermektedir” ifadelerine yer verildi. 1. kademe kurslarının ardından 2. kademe kurslarında açılacağı belirtilirken, okuma yazma bilmeyen vatandaşların Gerede Halk Eğitim Merkezi’ne, mahalle köy muhtarlıklarına veya okul müdürlüklerine başvurabilecekleri ifade edildi.

Ayrıca vatandaşların çevrelerinde bulunan okuma yazma bilmeyen kişileri ilgili merkezlere bildirerek seferberliğe destek olabilecekleri belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de, seferberlik 12 kursta başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir