19-Nisan-2024 09:52:14

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
GEREDE BÜROKRASİDE ERİDİ!

GEREDE BÜROKRASİDE ERİDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni oluşturarak yeni bakanları atamasının ardından Bakanlıklarda da önemli değişiklikler yaşanmaya başladı. Yeni sistemle beraber Geredeli bir çok isme bu dönemde görev verilmedi.

Ayrıca yeni oluşan TBMM’de çok sayıda genç vekil parlamentoya ilk kez adım attı. Böylece Milletvekili Küpçü de uzun yıllardır TBMM’de adet haline gelen Meclis Katipliğinin genç vekillere verilmesi nedeniyle katiplik görevini genç vekillere bıraktı.

Yine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 26 Ağustos 2016’da, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirilen Geredeli Ali Fidan, bu görevden alındıktan sonra yeni dönemde İçişleri Bakanlığı’nda bir göreve getirilmesi beklenirken, yayınlanan atama kararnamelerinde onun da ismi şimdiye kadar yer almadı.

Bürokraside üst düzey tek Geredeli, Türkiye’nin kilit isimleri arasında yer alan ve Geredeli oluşundan her zaman iftihar ettiğimiz HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz kaldı.  

2015 yılında gerçekleşen genel seçimin ardından 65. Cumhuriyet Hükümeti’nin kurulması ile birlikte ülke yönetiminde bir çok önemli göreve getirilen Geredeli çok sayıda önemli isim, yeni dönemde eski görev yerlerine getirilmediler.

Son yayınlanan Resmi Gazete’de Adalet, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılıklarına ilişkin atama kararları sonrası bu bakanlıkların bakan yardımcıları belli oldu. 65. Cumhuriyet Hükümeti’nin kurulması ile birlikte 27 Mayıs 2016 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen Geredeli Yüksel Coşkunyürek’e yeni dönemde görev verilmedi.

Yine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 26 Ağustos 2016’da, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirilen Geredeli Ali Fidan, bu görevden alındıktan sonra yeni dönemde İçişleri Bakanlığı’nda bir göreve getirilmesi beklenirken, yayınlanan atama kararnamelerinde onun da ismi şimdiye kadar yer almadı.

Küpçü gençlere bıraktı

Bir önceki dönem TBMM’de en genç milletvekilleri arasında yer alan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de TBMM Katipliği görevini gençlere bırakan isim oldu. Uzunca bir dönem bu görevi yürüten Küpçü, uzun yıllardır TBMM’de adet haline gelen Meclis Katipliğinin genç vekillere verilmesi nedeniyle yeni dönemde TBMM Katipliği görevinde yer almadı. Bilindiği gibi, yeni oluşan mecliste çok sayıda genç isim parlamentoya girdi.

Tek o kaldı!

Yargının kilit ismi konumunda bulunan ve bir Geredeli oluşundan daima iftihar ettiğimiz HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, şu anda Türkiye’de önemli görev üstlenen en üst sevideki Geredeli bürokrat olarak görevini devam ettiren tek isim oldu.

Ülkedeki en önemli görevlerden birini üstlenen ve bunu da başarılı bir şekilde devam ettiren Yılmaz’ın memleketi Gerede için yaptıkları da hiçbir zaman yadsınamaz. Bir taraftan ülkeyi FETÖ belasından önemli ölçüde temizlemek için var gücüyle çalışan Yılmaz, bu önemli süreçte memleketini de hiçbir zaman ihmal etmemesiyle ilçede halkın gönlünde taht kurmayı da başaran isim oldu.

Bilindiği gibi, Geredeli oluşundan onur duyduğumuz HSK Başkanvekili Yılmaz, FETÖ belasıyla savaşan isim olması nedeniyle, 15 Temmuz’dan sonra ele geçirilen 50 kişilik infaz listesinin en tepesinde yer almıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş, Yıldız Seferinoğlu atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Hamza Yerlikaya ile Sinan Aksu getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ile Ömer Arısoy’un atanması gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’in olurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına getirilen isimler ise Enver İskurt, Dr. Ömer Fatih Sayan, Selim Dursun oldu.

1 Yorumlar
Aydın

Sn Mehmet Yılmaz ,Ahmet SARAÇ ve Ali FİDANIN hariçindekiler hikayedir 3 de geredenin yüz aklarıdır gerisi reklamcıdır şovdur koltuk sevdasıdır

Cevap bırakın