29 Mayıs 2020 16:51

George Floyd'u öldüren polis Derek Chauvin tutuklandı

ABD'de George Floyd'u dizini boynuna bastırarak öldüren polis Derek Chauvin tutuklandı

George Floyd cinayetini protesto için düzenlenen eylemlerden | Fotoğraf: Steel Brooks/AA 

Paylaş

ABD'de siyah George Floyd'u insanların gözü önünde dizini boynuna bastırıp boğarak öldüren polis Derek Chauvin'in tutuklandığı bildirildi.

Floyd'un beyaz polislerce öldürüldüğü anın videosunun sosyal medyada yayılması üzerine ülkede geniş çaplı ve şiddetli protestolar düzenlenmişti.

Videoda Floyd'un polis aracının yanında yüz üstü yere yatırıldığı görülüyor. Beyaz bir polisin boynuna diziyle sert şekilde bastırdığı Floyd, defalarca "Nefes alamıyorum" diyor. Çevredekilerin "Zaten yakaladınız, en azından bırakın nefes alsın" ve "Onu şimdiye kadar arabaya koyabilirdiniz, size karşı koymuyor bile" tepkilerine rağmen polis işkenceye devam ediyor. "Burnu kanıyor", "Kendinden geçti", "Onu boğuyorsunuz" ve "Nabzını kontrol edin" uyarılarına ise diğer polis "Uyuşturucu kullanmayın çocuklar" yanıtını veriyor. Floyd'un bilincini kaybedip hareketsiz kalmasına rağmen boynuna bastırmaya devam eden polis, "Bundan keyif alıyorsun, vücut dilinden anlaşılıyor" diyen çevredekileri biber gazı sıkmakla tehdit ediyor.

Floyd’un bir iş yeri sahibinin "sahtecilik" şikayeti üzerine eşkal benzerliği şüphesiyle gözaltına alınmak istendiği belirtilmişti.

Polis yetkilileri, Floyd’un direndiğini savunmuş ancak ortaya çıkan görüntüler polisi yalanlamıştı.

George Floyd'un ölümüne neden olan polislerin işine son verilmişti.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Floyd’un ölümüne karışan 4 polisin görevlerine son verildiğini duyurarak ‘’Bu doğru bir karar’’ ifadesini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler endişeli: Kontrolsüz serbestleşme önümüze vaka artışı olarak gelebilir

SONRAKİ HABER

HDP Batman İl Eş Başkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa