George Clooney, Şimon Peres’i seslendirecek

Simon Wiesenthal Merkezi, hazırlayacağı ‘Hayal Kurmaktan Asla Vazgeçme: Şimon Peres’in Hayatı ve Mirası’ adlı belgeseli seslendirmesi için ünlü aktör George Clooney ile anlaştığını açıkladı.

Kültür
11 Nisan 2018 Çarşamba

Simon Wiesenthal Center (SWC) Şimon Peres için ‘Hayal Kurmaktan Asla Vazgeçme: Şimon Peres’in Hayatı ve Mirası’ adından bir belgesel hazırlıyor. Belgeselin seslendirmesi için ise Şimon Peres ile birkaç kez bir araya gelmiş olan ünlü aktör George Clooney ile anlaşıldı. Belgeselde ABD Başkanları Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama’nın yanı sıra İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve şarkıcı Barbara Streisand ile yapılan söyleşilere yer verilecek.

Belgeseli yöneten Oscarlı yönetmen Richard Trank, Washington’da 13 Haziran’da yapılacak özel gösterimin ardından belgeselin Şimon Peres’in ikinci ölüm yıldönümü olan 28 Eylül’de gösterileceğini açıkladı. Trank, İsrail eski Devlet Başkanı’nın ölümünden dokuz ay önce SWC’den kendisi hakkında bir belgesel yapılmasını istediğini belirtti.