2019 Kurban bayramına sayılı günler kalırken kutsal topraklarda büyük bir heyecan yaşanıyor. Öte yandan Nevşehirli hacı adayları “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde, Nevşehirli Hacı adayları 15 Temmuz şehitlerini Kabe’de dualarla andı.

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklarda bulunan Nevşehirli hacı adayları, 3 Yıl önce 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olanları unutmadı.

Kabe'de gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı”, Ürgüp İlçe Müftüsü Abdül Muhammed Çınar’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Karakaya: "Unutmadık, unutmayacağız…"

15 Temmuz Şehitleri için yapılan duaların ardından açıklamada bulunan Elçi Turizm yetkilisi Hasan Hüseyin Karakaya, "Hac vazifesini yerine getirmek için bulunduğumuz kutsal topraklardan; Yüce Allah’tan bir daha aziz milletimize böyle acılar yaşatmamasını temenni ediyor, bu hain kalkışmaya karşı milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimize kuvvet vermesini, devletinin ve milletinin yanında olan güvenlik güçlerimizin her saldırı karşısında muzaffer olmasını, devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar olmasını niyaz ediyorum. 15 Temmuz gecesi devletin bekası için canını feda eden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum." dedi.