Dünyanın en önde gelen haber program kanallarından biri olan Aljazeera ekibi, Nevşehir’de,  2014 yılında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin bulunduğu bölgede tanıtım amaçlı  çekimler yaptı.

 Arap ülkelerinde en fazla izlenen TV kanalı olarak da bilinen ve merkezi Katar’da bulunan Aljazeera TV kanalının Aljazeera Arapça bölümünde görevli muhabir Amer Lafi ve kameraman Murat Sayın, Nevşehir’de 11 mahalleyi içine alan yaklaşık 400 bin metrekarelik bir alandaki  dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde,  yaklaşık  5 saat süre ile çekim yaptı.

Bölgedeki devam eden temizleme çalışmaları ile ortaya çıkan tarihi ve kültürel değerlere olan hayranlığını da gizlemeyen muhabir Amer Lafi, bölgedeki kültürel ve tarihi değerlere  hayran kaldığını dile getirdi. Lafi, büyüleyici bir görüntüye sahip bölgenin Arap ülkeleri tarafından da büyük bir ilgi ile takip edileceğine inandığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni doğrultusunda Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bölgede devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını yerinde görüntüleyen Aljazeera  ekibi, ayrıca çalışmaları gerçekleştiren ekip ile de görüşmeler yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER, SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde  halen devam eden arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarına ilişkin bugüne kadar yapılan çalışmalarla, bölgede bundan sonra gerçekleştirilmesi planlanan projelere ilişkin olarak da bilgiler aktardı.

Aljazeera  ekibi tarafından gerçekleştirilen programın, Aljazeera   kanalında önümüzdeki günlerde yayınlanacağı belirtildi.