Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliğinde işkollarının katılımı ile istişare toplantısı yapıldı.
İstişare toplantısına Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Büro Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk Haber Sen İl Temsilcisi Ercüment Tunç, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Recep Kılıç ve Türk Diyanet Vakıf Sen İl Temsilcisi Kadir Gök katıldı. Faaliyetler ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, bir internet sitesinde Konfederasyonumuza yönelik olarak çıkan asılsız habere ilişkin olarak İl Temsilcileri ile yapmış olduğu istişare toplantısında açıklama yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;
“Bir internet sitesinde, Konfederasyonumuzun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirerek sonuçlarını açıkladığı anket üzerinden, FETÖ üyelerine yönelik bir algı operasyonu yaptığı iddia edildi.
Öncelikle bilinmelidir ki Türkiye Kamu-Sen, kamu görevlilerinin örgütlendiği sendikaların çatı kuruluşudur ve sendikaların en önemli görevi ise üyelerinin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesidir. Konfederasyonumuz bu anketi, şu ana dek FETÖ operasyonlarından en çok etkilenen kesim olan memurların içinde bulunduğu durumu ortaya koymak üzere gerçekleştirmiş ve üzerinde hiçbir manipülasyon yapmadan, sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu anketin gerçekleştirilmesindeki amaç, herhangi bir terör örgütü üyesinin korunması değil aksine terör örgütü üyelerinin hak ettiği cezaları alabilmeleri için haksızlığa uğrayan masumların ayrıştırılarak, ülkemizin normalleşmesinin sağlanması.
15 Temmuz, bu vatan toprakları üzerinde yaşayan, devletine bağlı, millet olma bilinci içinde, binlerce yıllık değerlerine sahip çıkan hiçbir ferdin kabul edemeyeceği alçak bir darbe girişimi, milletimize karşı oynanan küresel oyunun, kahpece suikaste dönüştüğü kara bir gün olarak tarihe geçti.
Tıpkı 28 Şubat sürecinde herkesin sesini kıstığı, baskılara boyun eğdiği, güçlü olanın yanında yer alarak kendisine köşe tutmaya çalıştığı bir dönemde, meydanlarda “Kesintisiz demokrasi istiyoruz” diye haykırdığımız gibi, 15 Temmuz gecesinde de darbeye en şiddetli şekilde “Hayır” demiş bir Konfederasyon olmanın gururu içindeyiz.
Türkiye Kamu-Sen, kalemlerini kiraya verip, onurlarını satılığa çıkaranların sahipleri gibi esen rüzgârla birlikte yön değiştirmedi; bir gün “Ak” dediğine öbür gün “Kara” demedi. Türkiye Kamu-Sen’in FETÖ’ye de, PKK’ya da, PYD’ye de, diğer devlet ve millet düşmanı bütün terör örgütlerine de yaklaşımı bellidir. Türkiye Kamu-Sen, hiçbir zaman FETÖ’yü sinesinde beslemedi, onlarla koyun koyuna yatmadı; bir gün açılımcı, bir gün diyalogcu; bir gün millet düşmanı, bir gün milliyetçi olmadı. Türkiye Kamu-Sen’in yolu himmet toplayanlar, cennet dağıtanlar, umut tacirleri, makam pazarlamacılarıyla ve kumpasçılarla hiç kesişmedi. Türkiye Kamu-Sen, Şivanperverlerle değil daima vatanperverlerle birlikte yürüdü.
Bu bakımdan Türkiye Kamu-Sen’in yalnızca 15 Temmuz’da değil, kurulduğu günden bu zamana kadar durduğu yer, sergilediği tavır ve sahip olduğu millet ve vatan sevdası ispata muhtaç duyulmayacak kadar açık ve nettir” dedi.