Genel Siyaset Değil, Yerel Siyaset Yapalım

CHP Hendek İlçe Başkan yardımcısı Fatih Enes İlkay, muhalefettin hep açık aramak olmadığını dile getirdi.

Genel Siyaset Değil, Yerel Siyaset Yapalım

Hendek Belediyesi Mart ayı olağan Meclis toplantısı bitiminde CHP Hendek Yerel Yönetimler ve STK Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Enes İlkay, Başkan Turgut Babaoğlu’na sorduğu sorularla muhalefettin hep açık aramak olmadığını ifade ederek çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

CHP Mecliste söz hakkı istedi

Hendek Belediyesi Meclisinde 10 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’ndan söz alan CHP Hendek Yerel Yönetimler ve STK Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Enes İlkay gündem ile ilgili Hendek Belediye başkanı Turgut Babaoğlu’na çeşitli sorular yöneltti.

Eleştiri ve önerilerimizi basın yoluyla yapıyoruz

Hendek Belediye Meclisine Soru ve bazı önerilerimiz olacak diyen İlkay, trafik eylem planının ismi çok büyük. Kafamızda bununla ilgili soru işaretleri var. Bununla ilgili tarafınızdan veya yetkilendirdiğiniz kişiler tarafından kamuoyuna brifing verilirse akıllardaki soru işaretleri kalkmış olacak. Sizlerin kucaklayıcı tavrınız olduğunu biliyoruz, sizi de seviyoruz Başkanım. Biz Partimiz olarak önerilerimiz ve eleştirilerimizi basın yolu ile yapıyoruz. Biz bir iletişim sorunu olduğunu düşünüyoruz.

Kent konseyi etkin kullanılmalı

Kent konseyi zaruri olduğu dönemlerde toplanıyordu diyen İlkay, biz bunu daha çok etkin olarak kullanmak gerektiği kanaatindeyiz. Değerli Hendekli Siyasetçilerimiz ve Bürokratlarımız var ve şu anda aktif olarak rol alıyorlar. Ziraat Odası Başkanı Âdem Sarı, Esnaf Odası Başkanı Hasan Alişan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, MHP Grup Başkan Vekilimiz Muhammed Levent Bülbül var, Cumhur İttifakı Milletvekilleri var. Bizleri devamlı ziyaret eden CHP Grup Başkanı Engin Özkoç Milletvekilimiz var. Çok değerli isimlerimiz var Siyasi Partilerin A takımlarında yer alan, İl yönetiminde yer alan Siyasetçilerimiz var. Pandemi koşullarının zor olduğunu biliyoruz ama bunu dijital ortamlarda ayda bir olabilir, iki ayda bir olabilir, bu şekilde bilgilendirme yapılmasını, bu kadar etkin Siyasetçi ve Bürokrat varken İlçemizin bundan en fazla şekilde kazanım elde etmesi için sizin öncülüğünüzde Kent Konseyinin veya adı başka bir şey olabilir, bu şekilde iletişime açık olmanızı istiyoruz.

Çok güzel bir dönem

Kulağınıza gelen sorunlar olabilir, gelmeyen sorunlarda olabilir. Bununla ilgili tüm İlçe Başkanlarının katılabileceği, STK’ların da katılabileceği ki siz zaten bu toplantıları yapıyorsunuz ama katılımın daha fazla sağlanıp etkin bir şekilde sürdürebilmesi gerekiyor. Gerçekten çok güzel bir dönem. Belki 800 üzerinde İlçe var ama tabiri caiz ise bu kadar liyakatli kişilerin bir araya gelebileceği kaç dönem var tartışılır. Burada biz öz eleştirilerimiz olduğu gibi yaptığınız güzel çalışmalardan dolayı size ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bülteniniz çok hoşumuza gitti. İhalelerdeki şeffaflıklardan dolayı da teşekkür ediyoruz.

Hepimizin derdi Hendek

Biz bu konuların önemsenmesini istiyoruz diyen İlkay, biz sizinle basın yoluyla polemik yaşanmasından rahatsızız. Hepimizin derdi Hendek. Biz genel siyaset yapmak istemiyoruz, yerel siyaset yapmak istiyoruz. İlçemizin dertlerini dert etmek istiyor ve bu konuda da sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Doğru noktalara temas ettiniz

İlkay’ın konuşmalarına teşekkür eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, katkılarınız için teşekkür ediyorum. Güzel birkaç konuya değindiniz, evet bizim de eksiklerimiz oldu. Trafik eylem planı yapıldıkça, bölgesel anlamda parkurlar yapıldıkça halk tarafından beğeniliyor. Yapılana kadar olan sancılı süreç ve bundan sonraki aşamalarda ilgili arkadaşlarla bence doğru bir şeye temas ettiniz bir toplantı yapabiliriz.

Kent konseyi, oluşturmak zorunda olduğumuz bir süreç. Biz aslında oluşturduk fakat kısmet bu pandemi dönemi hayata geçirmemize engel oldu. Teknolojik imkanlarla bu yapılabilir mi tabiî ki yapılabilir, bunu da değerlendirelim. Siyasette çok değerli büyüklerimiz var. Bakanlık yapan büyüklerimiz var İlçemize katkıları oldu. Bunlarla görüşmemize bir engel yok, tek engel pandemi döneminde olmamız, pandemi bir araya gelmemize engelliyor. Yaptığınız katkıdan dolayı size Başkanınıza ve Teşkilatınıza teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 09:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
dursun yılm
dursun yılm - 3 yıl Önce

pırlanta cocuk.aferin sana.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184