Genel Sekreter Yenigün, Muhtarlarla Toplantı Yaptı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Midyat ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Yenigün, Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmanın ardında yaptığı açıklamada, muhtarların taleplerini dinlemek için böyle bir toplantı düzenlendiğini söyledi.

Her ay bir ilçede muhtarlarla toplantı yapacaklarını aktaran Genel Sekreteri Abdullah Yenigün’e, MİSKİ Bilgi İşlem Daire Başkanı Kazım Nasıroğlu, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Mehmet Ata Altun, İlçe Teşkilatları Dairesi Başkanlığı Abdulselam Er ve Mardin Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisi Ferman Ayan eşlik etti.

Yenigün, Midyat merkez mahalle muhtarlarımızla beraber ilçelere yaptığımız gezilerin ilkini Midyat ilçesine yaptıklarını kaydederek şöyle konuştu. “mahalle muhtarlarımızın sorunlarını dinledik. Biz sorunları yerinde görmek ve çözmek için geldik. Daire Başkanlarımızla birlikte yerinde değerlendirme yaptık. Sorunların birçoğunu yerinde görmüş ve çözmüş olduk. Bundan sonrada yapılacak işlerle de bilgiler verdik. Midyat ilçemizin sorunlarını muhtarlarımızdan dinledik. Bazı sorunları bir kısmını sayın Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman’ beye ileteceğiz. Bu süreci en kıssa zamanda tamamlamak istiyoruz. Bundan sonra da ilçe ilçe genel sekter ve daire başkanları olarak birlikte ilçe gezileri yapacağız. İlçe sorunlarını yerinde görüp yerinde çözmeye çalışacağız.” dedi.

Seçimlere kadar sorunların büyük bir bölümünü çözmüş olacaklarını ifade eden Yenigün, “Midyat’ın en büyük sorunlarından biri olan su sorununun çözeceğiz. Midyat’ın su sorununu çözmek için ilk etapta mevcut olan su tankerlerine ek olarak yeni su tankerlerini kiralama yoluna gideceğiz. Bu geçici çözüm… Bizim yapmak istediğimiz Beyazsu şebekesinin biran önce bitirilmesi ve depoların tamamlanmasıdır. İnşallah onlarda bittikten sonra su tankerlerine de ihtiyaç kalmayacak.” Açıklamasında bulundu.

         Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu Muhtarlar İstişare Toplantısı’na katılan muhtarlar, buluşmanın çok verimli geçtiğini söyledi. Muhtarlar, taleplerini yüz yüze iletebilmenin yanında, belediye yetkilileri ile hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bağlar Mahallesi Muhtarı Talip Gürbüz, Yeni Mahalle Muhtarı Muharrem Demirdağ, Sanayi Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Akyol, Gölcük Mahalle Muhtarı Murat Başar, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aktaş, Seyitler Mahallesi Muhtarı Abdullah Teomay ve Akçakaya Mahallesi Muhtarı İbrahim Aksoy katıldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem