Samsun TSO 2016 Kasım ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündem dışı söz alan meclis üyeleri İhsan Kaptanoğlu, Metin Aktürk ve Hasan Guda'nın konuşmasının ardından kürsüye çıkarak iki toplantı arasında yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un bir numaralı gündemi olan ve 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında bakım için kapatılacak olan Samsun-Çarşamba Havalimanı hakkında görüşlerini dile getirdi.

Murzioğlu, 'Buradan havalimanı için bir şeyler söyleyeceğim ama basın ne şekilde yazacak bilmiyorum. Bu işin buraya gelmesinin tek sebebi basındır. Biz YÖREKS fuarındaydık. Bir basın mensubu arkadaş bizim bir arkadaşı arıyor 'havalimanı kapanıyor siz ne yapıyorsunuz' diyor. Sanki bu işin muhatabı TSO'ymuş gibi. Ben gazeteci arkadaşı aradım. Ondan cevap da alamadım. Soruşturduğumda havalimanının ihale yapıldığını kimilerine göre 6 ay, kimilerine göre 1 yıl süreceği söylendi. Ben bunu vali beyle görüşmeden bizim Bahreyn gezimiz oldu. Gezide heyetin içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi vardı. Ben de bakan beyle görüştüğümde bana Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştüğünü, havalimanının 3 ay kapalı kalacağını ve bunu geriye çekmek için en azından 1.5 aya çekmek için çalışmalar yaptığını söyledi. Ben de bunu basınla paylaştım. Basında bunu '1.5 aya çektik' diye yazmış' dedi.

Havalimanının 1 Mart tarihinde kapatılıp, 31 Mayıs tarihinde teslim edileceğini belirten Murzioğlu, 'Ondan sonra biri bana ihaleyi mail attı. Bizim pistimiz 19 santimetre çökmüş, 22 santimetreden sonrasına müsaade edilmiyor. Uluslararası havalimanı niteliği kalkıyor ve iniş çıkışlar yasaklanıyor. Önümüzde İşitme Engelliler Olimpiyatı var. Bu Samsun için bir fırsattır. Olimpiyatın bir şehirde yapılması hele de Samsun'da yapılması çok farklı bir şey. Bütün dünya bizim adımızı duyacak. Bizim buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Kimse havalimanının kapanmasını istemez. Havalimanında uçağın başına gelebilecek bir sıkıntı hepimize gelir. Bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Bizim havalimanında sinyalizasyonlarda değişecek. 'Tamir yap uçak insin, tamir yap uçak kalksın' bunun imkanı yok. Bunun yetkilileri ile görüştüğümüzde bunları söylüyorlar. En sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Samsun'a geldi. Ondan sonra Baro Başkanımız bir yazı yazdı. Baro Başkanımızın böyle bir şey söyledi diye eleştirmiyorum. Sonucunu düşünerek bunu söylüyorum. 'Bu tamirat yapılamaz, ihaleye çıktığı gibi yapılacak' diyor. İhaleye nasıl çıktığını bilmiyoruz. Basında dolaşan bir tane kağıt var doğru mu, değil mi bilmiyoruz. Yargıya giderse, bizdeki yargı sürecinin ne kadar uzun olduğunu biliyoruz. 3 santimetre, 5 santimetreye çıkacak. Bizim havalimanı 3 ay değil de 5 sene kapalı kalacak. Buna bir çözüm yolu bulalım. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak Samsun'a geldi, açıklama yaptı inanmadık gitti. Peşine müsteşar yardımcısı geldi, açıklama yaptı inanmadık gitti. Bakanı getirdik halen inanmıyoruz. Arkadaşlar bu pist yapılacak. TSO Başkanı olarak ben de bu işin içerisinde olacağım. Bu işin çok kısa sürede yapılması için çaba sarf edeceğim. Cuma günü bakanlar pisti kontrol etti. Havalimanı yapılacak, bunun muhatabı TSO değil. Muhatapları tarafından bunun cevabı verilmiştir. Havalimanı 1 Mart'ta kapanacak, 31 Mayıs tarihinde teslim edilecek' diye konuştu.