131019098
16 Nisan 2024, Salı

GENÇLERE KLARNETLİ MORAL

23 Haziran 2018, Cumartesi 06:13

     


Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 30 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan Bergamalı gençlere usta klarnetçi ile birlikte moral ziyaretinde bulundu.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın yerel simgelerinden biri olan klarnetin Türkiye çapında ünlü ismi Mansur Küfeci ile birlikte Bergama Tarih Araştırmaları Kütüphanesine gelerek sınava hazırlanan gençlere hoş bir sürprizde bulundu. Yıl boyunca Bergama Kültür Merkezi BerKM’de yer alan Kütüphane de sınava hazırlanan gençler, karşılarında Başkan Gönenç ile birlikte klarnet ustası Mansur Küfeci’yi görünce kısa bir şaşkınlık yaşadı. Ardından kütüphaneyi saran melodilere alkışlarla karşılık verdi.

YAŞADIĞINIZ SIKINTI VE HEYECANI BİLİYORUM

Sınava hazırlanan gençlere başarılar dileyen Başkan Gönenç; “Yıl boyunca yoğun gayretlerle hazırlandığınız sınava bir hafta gibi kısa bir süre kaldı. Bizde yaşadığınız sınav stresi ve kaygısına karşı Türkiye’nin en iyi klarnetçilerinden Mansur abinizle beraber böyle bir sürpriz yaptık. Hayat sadece sınavdan ibaret değil, böyle güzel şeylerde var. Ancak bu sizin için çok önemli bir dönem. Bunu farkındayız. Çokta vaktinizi almadan başarılar dilemek için geldik. Öğrencilik yıllarında bizde yaşadık aynı sorunları. Geçen sene benim kızım üniversiteye gitti. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntı ve heyecanı biliyorum. Günün bu saatinde burada olduğunuza göre zaten çalışıyorsunuz. Umarım bütün çalışmalarınızın ve emeklerinizin karşılığını alırsınız” dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSUNDAN 200 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde üniversiteye hazırlık kurslarının da devam ettiğini söyleyen Başkan Gönenç; “Uzman eğitici kadrosunun görev yaptığı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde üniversiteye hazırlık kursumuz devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğinden yana anlayışımızla başlattığımız bu kurstan geçen yıl 180 öğrencimiz faydalandı. 50 kadar öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleşmeye hak kazandı. Bu yıl kursumuzdan 200 öğrenci faydalanıyor. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

1947 ÖĞRENCİYE BURS VERİLDİ

Ayrıca Bergama Belediyesi tarafından hazırlanan Sosyal Yardım Yönetmeliği kapsamında, üniversiteyi kazanan öğrencilerin ailelerine eğitim desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Gönenç; “Sadece 2011 – 2017 yılları arasında toplam 1947 öğrencimizin ailesine burs desteği sağladık. Çocuklarımızın iyi eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler