Programın açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Temel yaptı. Yrd. Doç. Dr. Temel konuşmasında; “İnanmak başarmaktır. Biz geçen yıl 17. Uluslararası İktisat Kongresi’ne katıldığımızda bir sonraki sene bunu başaracağımıza inanmıştık. Nihayetinde öğrencilerimizin üstün başarısı bu yıl meyvesini verdi.  Üniversiteler tarafından düzenlenen öğrenci kongrelerine katılarak bu başarıları üniversitemize kazandıran ve üniversitemize değer katan öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise ödül töreninin önemine dikkat çekti. 
Karacebey; “Seçim süreci içerisinde benim bir hedefim ve hayalim vardı. Öğrencilerimizin makalelerini yazacağı, hocaların ise hakemlik yapacağı ve öğrencilerimizin akademik hayata daha öğrencilik yıllarında adım atmasını sağlayan bir öğrenci dergisi hedefim vardı. İnşallah bu hedefi gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız uluslararası bir  iktisat kongresinde derece almaları beni gerçekten  çok mutlu etti. Bu başarının hiç bırakılmadan devam etmesini istiyorum. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bozok Üniversitesi’nin lokomotif bir fakültesidir. Öğrencilerimiz ve hocalarımızın bu çabasına layık olmak için gayretler gösterdiğini bu çalışma ile öğrenmiş oldum. Bundan da büyük mutluluk duydum. Önümüzdeki yıllarda İİBF’nin mevcut hocalarımıza yenilerinin de ekleneceği, özellikle bizden yetişen öğrenci kardeşlerimizin bu başarıyı elde eden ve bu başarıyı örnek alarak devam ettirmek isteyen öğrenci kardeşlerimize de  burada kalıcı olmak için, bir gün bu kürsüde konuşan Rektör olmak için çalışacaklarına canı gönülden inanıyorum.” 
Karacabey konuşmasının sonunda; “Gençlerimize önem veren ve onların iyi yetişmesi için ellerinden gelen çaba ve gayreti gösteren hocalarımıza selam ve muhabbetlerimi sunuyor Üniversitemizin adını bu ödülle duyuran öğrencilerimizin de başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
Ege Üniversitesi tarafından yapılan 18. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi’nde İktisat  Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizden Tuğba Koyuncu ve Şeyma Alkan “Uzun Dönemde Büyüme ve Hasıla Arasındaki İlişki: Granger Nedensellik Analizi” konulu ortak bildirileri, Dilek Büyükkaya “Jeotermal Enerjinin Seralarda kullanımı Sorgun İlkser Örneği” adlı çalışması, İktisat  Bölümü 3. sınıf öğrencilerimizden İlhan Erdem ve Burak Uzel “Türkiye’de Şeker Pancarından Üretilen Bio Ethanolun Ekonomik Etkileri” adlı ortak bildirileri katılırken İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yunus Balı ise Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen “Hayatın İçinden İktisat Öğrenci Kongresi”nde, “Sendikalar” adlı çalışması, Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen “100. Yılında Birinci Dünya Savaşı Öğrenci Kongresi”nde ise “Verdun Cephesi” adlı çalışması ile katıldı.
Çalışmaları ile öğrenci kongrelerinde ulusal ve uluslararası katılımcılar arasında dereceye girerek teşvik ve başarı ödülü kazanan öğrencilerimize üniversitemizi başarı ile temsil etmeleri vesilesi ile plaket takdim ederek öğrencilerimize başarılarının devamını dileyen Karacabey, verdikleri destek ile çalışmalarına yardımcı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sarkım, Yrd. Doç. Dr. Recep Temel, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doğan, Araş. Gör. Süleyman Gürbüz’e üniversitemiz logolu tabak hediye etti.

Editör: TE Bilişim