Gençlerbirliği puanla tanıştı

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig’in dördüncü haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak sezonun ilk puanını aldı. İ

Gençlerbirliği puanla tanıştı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig’in dördüncü haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak sezonun ilk puanını aldı. İki kez yenik duruma düşen kırmızı siyahlılar oyunu bırakmayıp güçlü rakibinden bir puanı almayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 4.haftasında Gençlerbirliği deplasmanda taraftarı önünde ligin zirve adaylarından Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi bordo mavililer maçta iki kez öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı. Bu sonucun ardından ev sahibi Trabzonspor 6 puanla ligde sekizinci sırada kalırken Gençlerbirliği dört maç sonunda ilk puanını almasına karşın ligde18’inci sırada yer alıyor.

İLK PUANINI ALDI

Lige evinde oynadığı Çaykur Rizespor maçıyla başlayan Gençlerbirliği rakibine 1-0 yenildikten sonra bu kez ikinci haftada Gaziantep Gazişehir deplasmanında 4-1’lik ağır bir yenilgi aldıktan sonra bu kez evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşıp o maçtan da 2-1 yenik ayrılınca puanla tanışamamıştı. Kırmızı siyahlılar ligin dördüncü haftasında şampiyonluk adaylarından Trabzonspor karşısına puan veya puan umutları ile çıktı. Büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan mücadelenin son anlarından bulduğu golle rakibi ile 2-2 berabere kalarak sezonun ilk puanını aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça iki takımda kontrollü bir oyunla başlarken ilerleyen dakikalarla birlikte ev sahibi Trabzanspor daha baskın ve etkili bir futbol ortaya koymaya başladı. Maçın ilk ciddi atağında ev sahibi Trabzonspor öne geçti. Bordo mavililer maçın 17’inci dakikasında Joao Pedro Da Silva Pereira'nın sağdan yaptığı güzel ortaya ceza sahası içindeki Filip Novak'ın şık kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Trabzonlu futbolcular sakatlık sorunu yaşayan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak takım arkadaşlarının isminin yazılı olduğu bir forma açarak jest yaptılar.

İLK YARIDA İKİ GOL

Maçın 28'inci dakikası oynanırken Giovanni Sio'nun Trabzon ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutu Uğurcan son anda yumruklayarak uzaklaştırıp Ankara ekibine gol izni vermedi. İlk yarının son anlarında Gençlerbirliği aradığı beraberlik golüne kavuştu. Maçın 44'üncü dakikada kırmızı siyahlı ekibin Brezilyalı oyuncusu Giovanni Sio'nun ceza sahası yayının üzerine çıkardığı topla buluşan Bogdan Stancu'nun topu önce düzeltti sonra düzgün bir vuruşla Trabzon filelerine gönderip durumu 1-1’e getirdi. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

DEVRE GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya hızlı ve etkili başlayan Trabzonspor oldu. Maçın 51'inci dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Jose Sosa'nın doğrudan kaleye gönderdiği topu Ertaç son anda yumruklayarak uzaklaştırıp gole izin vermedi. Mücadalenin 54'üncü dakikasında Jose Sosa'nın kaleye gönderdiği meşin yuvarlağı Ertaç son anda çıkarmayı başarıp bir kez daha gole izin vermedi. Trabzonspor maçın 56.dakikasında Anthony Nwakaeme'nin ceza sahası içinde Ahmet Oğuz’un müdahalesi sonrası yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Bordo mavili ekipte topun başına geçen Alexander Sörloth kaleci Ertaç’a ve topu ayrı ayrı köşelere gönderip takımını 2-1 öne geçirdi.

GOLLER PEŞ PEŞE KAÇTI

Maçın ilerleyen dakikaları ile birlikte ev sahibi Trabzonspor farkı açmak için yakaladığı pozisyonları cömertçe harcarken 79'uncu dakikada Daniel Sturridge'nin pasında sağ kanatta topla buluşan Alexander Sörloth ceza sahası içerisine girdikten sonra vuruşunu yaptı ancak Ertaç meşin yuvarlağı yatarak kontrol etmeyi başardı. Maçın 85’inci dakikasında Gençlerbirliği bir kez daha beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde kırmızı siyahlı ekibin Fransız futbolcusu Stéphane Sessegnon, sol kanattan Ahmet Oğuz'un yerden ortasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşup bekletmeden kaleye gönderdi meşin yuvarlak Trabzon fileleri ile buluşunca maça 2-2’lik denge geldi. Bu ataktan sonra iki takımın çabaları başka gol getirmeyince mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.