Açıklamaya izin yok: Gençler darp edilerek gözaltına alındı

Gençlik örgütlerinin 15 Kasım’da ilan edecekleri Birleşik Gençlik Meclisi öncesi Kadıköy’de yapmak istedikleri açıklamaya polis izin vermedi. En az 40 kişi darp edilerek gözaltına alındı. 

Polis çok sayıda genci darp ederek gözaltına aldı. Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Yeni Demokrat Gençlik, Devrimci Öğrenci Birliği ve Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), 15 Kasım’da ilan edecekleri Birleşik Gençlik Meclisi öncesi bir araya gelerek, kampanyanın startını vermek istedi. Kadıköy Rıhtım’da buluşan gençlik örgütlerine HDP Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi. 

'KAYPAKKAYA FOTOĞRAFI SUÇ' DEDİLER

“Örgütlülüğümüz için Faşizme karşı birlikte yürüyoruz” pankartı açan gençlerin açıklaması daha başlamadan polis İbrahim Kaypakkaya’nın resminin suç olduğunu belirterek kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine HDP’li Piroğlu ile polis yetkilileri arasında kısa bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından ise polis 30’a yakın kişiyi darp ederek gözaltına aldı.
 
Bu esnada haber takibi yapan Gazeteci Fatoş Erdoğan da polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polis, Erdoğan’ı gözaltı aracına götürdükten sonra serbest bıraktı.  

Müdahalenin ardından HDP’li Piroğlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 kişilik grup, tekrar  meydana gelerek açıklama yapmak istedi. Yeniden gerçekleşen polis saldırısında bu kez yaklaşık 10 kişi de darp edilerek gözaltına alındı.  (MA)