BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Mayıs 2017

Genç Türkiye

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, AK Parti liderliğine yeniden dönerken, Türk siyasetinin geleceğini belirleyecek tarihi vurgulamalar yaptı. Hepsinin ayrı ayrı derinliği olan sözlerinin içinde biri var ki siyasette "Gençlik ve Kadın Kolları'na çok değer verişi ve güvenişi" çok dikkate değerdi.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın ezber bozan, oyun kuran hamleleri içinde gençlerin apayrı yeri var.
Vatan, millet hizmetinde bulunduğu sürece her kademede siyasetin bir unsuru olarak partisinde, yerelde, Meclis'te kabinelerinde kadınları ve gençleri gereken konuma getiriyor.
Cumhurbaşkanımız, aile yapımızın direkleri kadınları ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerde, çok farklı değer ve hayatiyet buluyor. Nitekim geçmişteki partiler gibi geriye itilen, itibar edilmeyen ve partilerin ömrü ortadan kalkınca kayıp olup giden siyasi düşünceleri yıkıyor.
Gençlere ve kadınlara siyaseti sevdirme ve ilkeli siyasetin nasıl olacağını gösterme adına düşünüyor, strateji hazırlıyor, emek veriyor. Erdoğan çok iyi biliyor ki, partisinde, yerelin de, meclislerde ve kabinelerinde ne kadar çok KADIN VE GENÇLER varsa, 2001 yılında hayatiyet kazandırdığı sevdası AK PARTİ'yi gelecek on yıllara taşımasının söz konusu olacağı gerçeğini görüyor.
Erdoğan'ın siyaseti ne kadar iyi okuduğunu, geleceği gördüğünü anlatan bazı örnekler var. Rahmetli Turgut Özal'ın Anavatan Partisi ve Süleyman Demirel'in DYP'si bugün yok. Çünkü o partileri geleceğe taşıyacak KADIN VE GENÇLER gereken ilgiyi görmediler.
Yaşlanmış kadrolarla yaşamaları şansı yoktu. Ve tarih oldular.
CHP'de koltuğa yapışan adamlar, gençlere yol açmayan statükoculuğuyla müze olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. ERDOĞAN İSE GELECEĞİ 18 YAŞINDAKİ GENÇLERDE GÖRÜYOR.
Türkiyemiz'in son nüfus haritasına bakarsak, Erdoğan'ın doğru yolda çok iyi anlarız:
1) Türkiye nüfusu 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 79 milyon 814 bin 871 kişi oldu. Toplam nüfusun yüzde 50.2'sini erkekler, yüzde 49.8'ini ise kadınlar oluşturuyor. İl ve ilçelerde ikamet edenlerin oranı yüzde 92.3'e yükseldi.
Belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 7.7 olarak gerçekleşti.
2) Türkiyemiz'de 13 milyon genç (15-24 yaş grubu) bulunuyor. Genç nüfus toplam nüfusun yüzde 16.3'üne karşılık geliyor. Genç nüfus oranının en yüksek olduğu iller, yüzde 25.5 ile Hakkâri, Şırnak ve Siirt... CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİRENMESEYDİ, 18 YAŞA SİYASET OLMAYACAKTI.
Cumhurbaşkanlığı Sistemi paketi TBMM'de görüşülürken, 18 yaşa geniş bir karşı koyuş olmuş, bu maddeyi çıkarmak için TBMM'de çok uğraşılmıştı.
Ancak Cumhurbaşkanımız Erdoğan açıkça tavrını koydu. 18 yaşındaki gençlerin siyasetine atılmasını engelleyenleri püskürttü. 18 yaşı aziz milletimiz de onayladı. Erdoğan olmasaydı, bugün 18 yaşın siyasete atılması mümkün olmayacaktı.
Pazar günü, AK Parti yeni MKYK listesi çıkınca, Erdoğan'ın gençlere çok değer verdiğini gördük.
Cumhurbaşkanımız, AK Parti'yi, AK Parti Hükümeti'ni, AK Parti Belediye Başkanları'nı gençleştirecek. Stratejileri, gençlerin kollarında Türkiyemiz'in yükselmesinin önünü açacağı şimdiden müjdelenmektedir.

SON SÖZ: Suskun Müslümanlar'ın gür sesi Tayyip Erdoğan diyor ki: "Fatih İstanbul'u fethettiğinde kaç yaşındaydı?
Bizler, 2053'ü göremeyeceğiz.
İnşallah gençlerimiz, 2053'ün Türkiye'sini görecekler.
2053'ün köşe taşlarını gençler yerli yerine koyacaklar.
Gençler, göreviniz çok ağır.
Yeni Türkiye'nin neferleri sizlersiniz. Gençlerimiz meselelere sahip çıktıkça milletimiz batmayacak, aralarına nifak giremeyecektir.
'Kim var' diye sorulduğunda 'Ben varım' diyecek gençler istiyorum.
Gençlerin gözlerindeki heyecanı gördükçe canlanıyorum, gücüm artıyor."