Genç müşteriler banka değiştirmekte sakınca görmüyor

Gen Z, bankacılıkta sadakatten çok sunulan ek faydalara göre karar vermeyi tercih ediyor. Bu jenerasyondan bir müşteriyi kazanmak ya da elde tutmak için bankaların hem şube hem de dijital deneyimlerinde farklılık yaratması gerekiyor.

Genç müşterilerin bankacılığa bakış açısı diğer jenerasyonlardan farklılık gösteriyor. 1997'den sonra doğan nesil olarak kabul edilen Gen Z'ler için vadesiz hesaplarının ya da maaş hesaplarının bulunduğu banka, tüm işlemlerin de yapıldığı banka anlamına gelmiyor. Bir kredi kartının ayrıcalıkları ya da ATM'lerden yapılan işlem çeşitliliği bu jenerasyon için bir bankayı "ana banka"ları olarak tanımlamalarını sağlayabiliyor. 

PwC tarafından yapılan bir araştırmaya göre görüşülen kişilerin %21'i 2019 senesi içinde yeni bir hesap açmayı planlıyor. Bu oran Gen Z'lerde %46'ya kadar çıkarken, Millenial jenerasyonda %26 seviyelerinde. Yeni hesap açmayı düşünenlerin yarısı da başka bir banka ile çalışmak istediğini belirtmekte - yani bankalar için yeni bir müşteri potansiyeli mevcut; tabi nasıl teklifler sunacaklarına bağlı olarak. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.