KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Genç hatipler minberde yarıştı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ’Genç Hatipler Minberde’ isimli Hutbe okuma yarışmasının Türkiye Finali Bingöl’de yapıldı.

Genç hatipler minberde yarıştı
26 MAYIS 2017 CUMA 22:36
0
1594
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapılan 'Genç Hatipler Minberde' adlı yarışmanın Türkiye finali Hacılar Camii'nde yapıldı. Program, Ulu Camii İmamı Mücahit Çelik'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından yarışmaya geçildi. Yarışmaya katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri jüri üyelerinin beğenisini kazanmak için büyük bir çaba sarf ederken, Bingöllüler ise birbirinden güzel sesli öğrencileri dinlemek için Hacılar Camisine akın etti.

Finale kalan 10 öğrencinin katıldığı yarışmada 97,8 puanla Ankara Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Efe birinci olurken, Kocaeli Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Şener 97,5 puanla ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki ise 97,3 puanla Türkiye üçüncüsü oldu.

 Yarışma sonunda yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Hacılar Camii'nde düzenlenen Türkiye finalleri yarışmasına Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Müftüsü Mecit Can, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmalar sonrası açıklamalarda bulunan Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, “ Bingöl ilimiz bugün tarihi bir güne şahitlik ediyor. Toplam 5 bin 284 öğrencimiz katıldığı hutbe yarışmalarında 10 bölge birinci, ‘Genç Hatipler Minberde' genel müdürlüğümüzün çalışması ve faaliyeti kapsamında yarıştılar. Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada birinci seçilen Ankara Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Efe de, “Bugün burada ‘Genç Hatipler Minberde' yarışması yapıldı. Yarışmayı düzenleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 10 ayrı ilden katılan öğrenciler arasından ben birinci oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın