ANA SAYFA > EĞİTİM > Genç Bizz, İzmir yarı finali Karşıyaka'da yapıldı

Genç Bizz, İzmir yarı finali Karşıyaka'da yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç Bizz, İzmir yarı finali Karşıyaka'da yapıldı

Junior Achievement Türkiye’nin (Genç Başarı Eğitim Vakfı) Genç Bizz Programı kapsamında Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Yılın Şirketi Yarışması’nın İzmir Yarı Finali bu hafta sonu Karşıyaka'da gerçekleşti. 45 mini şirketin yarıştığı etkinlikte 8 şirket finale kalmaya hak kazandı.

Yaparak öğrenmeyi desteklemek ve lise öğrencilerine daha çalışma hayatlarının başındayken “girişimcilik”, “finansal okur-yazarlık” ve “iş gücüne etkin katılım” imkanı sağlaması bakımından önem taşıyan bu yarışmanın İzmir ayağındaki yarı finaline 45 mini şirket kuran 300 öğrenci ile öğretmenleri katıldı.

16-18 yaş arası lise öğrencilerinin girişimciliği deneyimleme fırsatı buldukları Genç Bizz Programı kapsamında düzenlenen Yılın Şirketi Yarışması, öğrencilerin okullarında ekiplerini kurmaları ve kendi iş fikirlerini geliştirmeleriyle başlıyor. İş dünyası gönüllülerinden aldıkları mentorluk ile şirketlerini kuran ve işleten öğrenciler arasından seçilen 8;

BETAMARINE – Topraksız Tarım yapılmasına imkan sağlayan akvaryum,

AUROSA – Otizimli çocukların çizdiği resimlerin kullanıldığı özel katlama sanatı ile üretilmiş kişisel eşyalar,

BEŞTAŞ GBÇ – Çocuk istismarına yönelik farkındalık sağlamayı amaçlayan gençlerin üretimlerini yaptıkları özel tasarım çanta,

BEYEFENDİ – Kravat bağlama sorununa çözüm üreten cırt cırtlı kravat,

IMPACT – Evsel atık yağlardan sabun ve mum üretmeyi sağlayan kişisel kit,

LASAVON – Kağıt sabun üretimi ve satışı,

NODE – Özel tasarım kulaklık sarma aparatı ve

PİNGO – Kişiselleştirilebilen ve telefon şarj etme özellikli çanta üretimi projesi 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek finalde Türkiye genelindeki diğer projelerle yarışacak. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu kazanan ekip ise yılın şirketi olarak ülkemizi Avrupa’da yapılacak yarışmada temsil edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kanser hastaları için anlamlı dayanışma
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın gençleri Daçka'dan fark yedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?