20 Nisan 2024 Cumartesi   

GELENEKSEL BÖREK GÜNÜ

GELENEKSEL BÖREK GÜNÜ
 

Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Geleneksel Börek Günü” Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirildi.  Çok yoğun bir katılımın olduğu geleneksel börek gününe bir çok STK ve dernek yöneticilerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, spor ve sanat dünyasından bir çok davetli katıldı.
Yöresel böreklerin ikram edildiği programda protokol konuşmalarının ardından Vardar’ın Üstünde Rumeli Folklor ekibi ve Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibinin sergilediği halk oyunları ve Rumelili sanatçı Cüneyt Şentürk söylediği şarkılarla davetlilerden büyük beğeni topladı. 

İRFAN BEŞKARDEŞ: ÇÜNKÜ BİZ ÜLKEMİZİ ÇOK SEVİYORUZ
Programın açılış konuşmasını yapan Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Beşkardeş, Derneğimizin temel amacı; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak geleneklerimizi yaşatmak ve gençlerimize kültürümüzü miras bırakarak onlara örnek olmaktır. Türk milletinin en değerli varlığı özgürlük ve egemenliğimizin güvencesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmaya kararlı gençlik yetiştirilmesine maddi ve manevi katkıda bulunmaktır. Bugün dünyamızda ve ülkemizde olup bitenlere baktığımızda zor bir süreçten geçtiğimizi, ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Çünkü biz ülkemizi çok seviyoruz.” dedi.

PROTOKOLDEN DERNEK YÖNETİMİNE TEBRİK
Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Geleneksel Börek Günü’nde, Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Kemal Baltepe, Rumeli Balkan Dernekler Federasyonu Başkanı Kamuran Atakan, eski Eyüpsultan Belediye Başkanı ve derneğin eski başkanlarından Eyüp Uçak, İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak. TEK Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atila Baykal, eski Bayrampaşa Belediye Başkanı ve eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ile Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel de bir konuşma gerçekleştirerek, Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni düzenledikleri bu etkinlikten dolayı tebrik ettiler.

“GELENEKSEL BÖREK GÜNÜ”NE YOĞUN KATILIM
Pirlepeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İrfan Beşkardeş’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Geleneksel Börek Günü”ne Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, eski Eyüpsultan Belediye Başkanı Eyüp Uçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Başbakanı Ali Fethi Okyar’ın torunu Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Fethi Okyar, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Can Balekoğlu, Naser Şimşek ve Ahmet Tüfekçi, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, İYİ Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Raif Güler, Saadet Partisi Bayrampaşa İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıoğlu, AK Parti Bayrampaşa Belediye Meclis Üyeleri Recep Kurtuluş, Kenan Bıçak, Tolga Güneş ve Ceyhun Çalışkan, CHP Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Kadri Sancaktar, İYİ Parti Bayrampaşa Belediye Meclis Üyeleri Tufan Babar ve Ömer Faruk Parmak, AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Halil İbrahim Çabuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı Kamuran Atakan, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Adnan Şahinler, Rumeli Türkleri Vakfı Genel Başkanı Kemal Baltepe, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Metin Altıntaş, Balkan Stratejik Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Süheyl Çobanoğlu, Türkiye Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Hilmi Erdem, TEK Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Türkiye Emekliler Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Fettah Deniz, Kırçovalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Nusret Aras, Gostivar ve Köyleri Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı İlker Türkoğlu, Kanatlar ve Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Caner Çokçeken, Bayrampaşa Manastırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mülayim Yapıcı, 28 Giresunlular Derneği Başkanı Murat Cenğer, Yeminli Mali Müşavirler Derneği Başkanı Süleyman Bilge, Bayrampaşa Teknikspor Başkanı Ülkü Gürkan, Terazidespor Başkanı Fuat Paşalı, Elele Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Şengüler, Kütükler Yapı İnşaat Yönetim Kurulu’ndan Sinan Kütük ve Muammer Kütük, Beşkardeş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Beşkardeş, Şehitler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Şehitler, Balkan Sürücü Kursu Kurucularından Fatih Bayraktar, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi, Altıntepsi Mahalle Muhtarı Selahattin Beyler, Terazidere Mahalle Muhtarı Başkim Kosova, Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ramadan Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Tarih: 13 Ocak 2020 Pazartesi    Hit: 4181

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol