Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK

23-06-2017 16:49:51 - AKYAZI
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK

Akyazı Belediyesi tarafından bu yıl 55 si yapılacak olan Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri 2 Temmuzda başlıyor

Hardal Burger Akyazı
Akbalık Geleneği devam ediyor
2014 yılından bu yana Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalığını yapan İdris Caymaz’ın gayretleri ile tarihsel olarak Akbalık Güreşlerini başlatan iki önemli isim Ordulu Mustafa ve Zülküf Karabulut’un izinde Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşleri bu yılda birbirinden değerli pehlivanları ile 2 Temmuzda izleyenlerle buluşacak
 
30 Haziran’da Güreşlerin ve Sünnet Duası Yapılacak…
30 Haziran 2017 Cuma namazının akabinde Akbalık Mahallesi camiinde Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve vefat etmiş tüm güreşçilerimizin ve yine özellikle Akyazı Akbalık Güreşlerinin Banisi, Ordulu Mustafa ve Zülküf Karabulut’un ruhlarına atfen, şehrin İmam-Hatip ve Müezzin Kayyumlarının okuyacağı Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualarla hem Sünnet Şöleni hem de güreşlerin duası gerçekleştirilecek. Bu programa sünnet ettirilecek çocukların aileleri ve Akyazılılar katılabilecek. Program sonrası katılımcılara çeşitli ikramlar yapılacak.  
 
Güreşler 2 Temmuz’da Dualı Çayırda…
Yıllarca Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin adeta provası hüviyetini taşımış olan Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerine bu yıl yüzlerce Pehlivan katılacak. 2 Temmuz Pazar günü kurban kesimi ve dualarla başlayacak olan güreş programına çok sayıda izleyicinin katılması bekleniyor. Akbalık Güreşlerini başlatan iki önemli isim Ordulu Mustafa ve Zülküf Karabulut’un anılarının yaşatılması adına yaptırılan heykellerin açılış töreni de güreşler öncesinde gerçekleştirilecek.
 
40 Başpehlivan ve Yüzlerce Güreşçi…
Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerine bu yıl ülkemizde halen Yağlı Güreş sporuna devam eden ve çok tanınmış isimlerden, Kırkpınar başpehlivanı 2004, 2008 ve 2009 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Başpehlivan, Faruk Akkoyun, Mehmet Yeşil yeşil, Ali Gürbüz, Balaban kardeşler, Süleyman Aykırı, Hamit Altun, Mustafa Kemal Karaboğa, Sakarya’nın Baş pehlivanları, Mahmut Kavakçı, Ümit Balta ve benzeri bir çok tanınmış pehlivan Akyazı Akbalık Güreşlerine katılacak.
 
Güreşleri Ücretsiz İzleyebilecekler
Bu yıl 55.'si düzenlenecek olan Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş alanı ve çevresi Akyazı Belediyesi ekiplerince hazırlanmakta. Binlerce izleyicinin katılacağı güreşlerde katılımcılar Güreş müsabakalarını ücretsiz olarak izleyebilecekler ve kendilerine çeşitli ikramlar da yapılacak. Güreşlerin olduğu sıralarda Akbalık Güreş sahası etrafında ayrıca tarım ve zirai aletler, Traktör firmalarının stantları açılacak.
 
 
Bu Yıl’da Akbalık’ta Altın Kemer Var…
 
Güreş Ağası İdris Caymaz “ Bu yıl da Büyük ödül Altın Kemer”
Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 2014 yılından bu yana Ağalığını yapan Akyazılı İşadamı İdris Caymaz “Bu yıl 55.’sini gerçekleştireceğimiz Geleneksel Akbalık güreşlerimiz için Akyazı Belediyemiz ekiplerinle birlikte gece-gündüz çalışıyoruz. Akyazı Belediyesi ile birlikte bu geleneği sürdürmek ve Akyazı’ya adına yakışır bir organizasyon yapabilmek için, spor için sporcularımız için, Akyazı için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu yıl ki güreşlerimizde çekişme çok daha fazla olacak. Birbirinden değerli Başpehlivanları Akyazı Akbalık Güreş alanına getiriyoruz. Akbalık Güreş sahamızı her güreş sezonunda baştan sona yeniliyor, gerekli eksiklik ve noksanlıkları değerli Belediye Başkanımız Hasan Akcan’ın da verdiği destekleri ile hep  birlikte gideriyoruz. Başkanımız sağ olsun her ihtiyacımıza ve her talebimize anında yanıt veriyor ve imkânları Akyazı’mız için zorluyor. Her yıl bir önceki yıldan çok daha güzel bir organizasyon yapmak için gece gündüz demeden gönlümüzle, kalbimizle çalışıyoruz. Bu emeklerimizin mükâfatını da Halkımızın teveccühü ve sevgisi ile almak bizlere yetiyor. Bu yıl ki müsabakalarda büyük ödülümüz yine Altın Kemer olacak. Ayrıca toplamda 14 boyda yapılacak olan güreşlerde her boyda 1.’ye 8 çeyrek altın, 2.’ye 5 çeyrek Altın, 3. Ve 4.’ye 4 er olmak üzere toplam 21 altın hediye edilecektir. Toplamda 295 altının dağıtılacağı güreşler oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçeceğini düşünüyorum.  Şimdiden tüm güreşçilerimize başarılar diliyor ve Tüm halkımızı 2 Temmuzda tarihi güreşlere şahitlik etmiş Akbalık güreş sahamıza bekliyorum.” dedi
 
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Akbalık güreşleri bu yıl izleyenleri mest edecek”
 
Güreşlerin güzel bir ortamda geçmesi için birimleri seferber eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise “İlçemiz bu güne kadar nice başarılı sporcuları bağrından çıkarmış ve halen de yeni başarılı sporcular çıkararak başarılarına devam etmektedir. İlçemize spor her zaman seviliyor ve her zamanda sevilecektir. Akyazı adına yakışır şekilde spor ile anılır hale gelmiştir. Bunun başlıca nedenleri de gençlerimizi spora sevk etme gayretlerimiz ve bizim gibi düşünen diğer idarecilerimizin olmasıdır. 
 
Önümüzdeki yıllarda 3 gün sürmesini düşündüğümüz ve festival havasında geçmesini temenni ettiğimiz Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşleri için kamu kurum ve kuruluşları ile derneklerle ve odalar ile beraber hareket ederek bu temennimizi gerçekleştireceğimizi ve başaracağımız düşünüyorum.
Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin mimarı, en büyük kahramanları ve unutulmaz güreşçileri Ordulu Mustafa Bük ve Zülküf Karabulut’u minnetle ve şükranla anıyorum. Onların açtığı yoldan bu geleneği devam ettiriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizlerde bu sorumlulukla hareket ederek İlçemiz için bu yıl geçtiğimiz yıllarda olduğundan daha da güzel daha da büyük bir organizasyon hazırlıyoruz. Bu yıl 55.sini gerçekleştireceğimiz güreşlerle Akbalık Yağlı Güreşleri geleneğini devam ettireceğiz. Bu yıl çok daha fazla güreşçilerimiz Akyazı’ya gelecekler. İlçemizde 02 Temmuz 2016’ da yapılacak olan Akbalık güreşleri bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla çok daha fazla izleyenleri mest edecek. Değerli güreş ağamız Sayın; İdris Caymaz ile birlikte bu organizasyon için tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Güreş Ağamız Sayın; İdris Caymaz Akyazı Akbalık Yağlı güreşleri için elinden geleni yapıyor, hiçbir fedakârlıktan kaçmıyor. Ayrıca ilçemizin en gözde yatırımcılarından olan ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş grubuna Akbalık Güreşlerine verdiği maddi desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sporu ve sporcuyu seven Akyazılılarımız her yıl olduğu gibi bu yılda  02 Temmuzda yapılacak olan Akbalık güreşlerini merakla, ilgiyle ve sabırsızlıkla bekliyor. Bu güreşler sonrasında Akyazı’mızdan bu yıl yine başpehlivanlar çıkacak ve Kırkpınar güreşlerinde güreşecekler.  Şimdiden tüm sporculara, güreşçilere başarılar diliyorum,  Bu muhteşem organizasyona tüm halkımızı bekliyoruz. ”dedi
Akgün Restoran Çorba
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
Akgün Restoran Çorba
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK
GELENEKSEL AKBALIK GÜREŞLERİ 2 TEMMUZDA YAPILACAK

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden