MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GELELİM TAHMİNLERE...

GELELİM TAHMİNLERE...

Dünkü yazımı “Hoşçakalın…” dedim bitirdim. Ancak yazımdan pek hoş kalmayanlar olmuş. Hoş kalmayanlara söylüyorum. Bilbordlara Ak Parti 1. Sıra Milletvekili’nin fotoğrafını koymayıp 2. Sıra Milletvekili fotoğrafı ile Fatih Bakıcı’yı ben mi koydum?

Ak Parti’ye, Selim Yağcı’ya, ailesine dil uzatanlara teşekkür kıyağını ben mi yaptım?

Bu kaynaşıklar üzerindeki otoriteyi dinlemiyorsa bu benim suçum mu?

Rahatsız olan kendi yaptığı hataların rahatsızlığını çekiyor, ben basın olarak görevimi yapıyorum, onlar da görevini yapsaydı bu rahatsızlıklar yaşanmazdı!..

Şimdi gelelim tahminlere. Ben ilkönce kendi tahminimi söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’ın %50 ile 53 arasında alacağını tahmin ettim.

Muharrem İnce’nin %27 ile %30 arasında oy alabileceğini; Meral Akşener’in %8 ile %12 arasında oy alabileceğini söyledim. İnce ve Akşener arasında oy geçişgenliği olabileceğini İnce %27 alırsa Akşener %12; İnce %28 alırsa Akşener %11; İnce %29 alırsa Akşener %10; İnce 30 alırsa Akşener %9 alabilir dedim.

Selahattin Demirtaş’ın %9-11 bandında, Karamollaoğlu’nun ise 1-2 arasında alabileceğini tahmin ettim.

Tahmin ettim de var mı delili diye soranlar olabilir.

Evet var. Abdullah isminde arkadaşım var. Tahminlerimi sordu bende söyledim. Tarih ve saatiyle beraber tahminlerimi de yazdı. Önceki seçim öncesinde de yazmış. Onları da bana gösterdi. Hatta şunu söyledi. Seçimlerden önce seçim sonuçlarını öğreniyoruz esprisini de yaptı.

Bir iki gün sonra yine sohbetinden çok keyif aldığım, devletin, milletin, akademinin içinde uzun vadeli düşünen, mantığı normal eğilimin dışında çalışan bir büyüğümle sohbetimiz oldu.

Kendisiyle bu minval üzerine yaptığımız sohbette öncelikle Ak Parti’nin alacağı oyu tahmin etmekten ziyade, muhalefetin alacağı oyu bir yönteme bağlayarak hesaplamak gerektiğini savunup İnce’nin, Akşener’in, Demirtaş’ın ve Karamollaoğlu’nun alabileceği oy oranlarını sebepleriyle beraber anlattım. Bütün bu adayların toplam oyu 48-49 gibi çıkıyordu. Erdoğan’a da 51-52 civarında bir oy oranı çıkabileceğini söyledim.

Seçimden bir gün önce dayımın oğlu Ersen Köse’nin sünnet cemiyeti vardı. Arkadaş muhabbetlerindeki ilk sohbet konusu seçim sonucu tahmini. Arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını söyleyip kendilerine göre oy tahminlerinde bulundular.

Ben tahminlerimi söyleyince güldüler. Ben de şimdi siz gülün, seçimden sonra ben gülerim dedim!..

Bu tahminleri arkadaşlarımın ısrarı üzerine yazdım.

Seçim sonuçları bize neyi gösteriyor?

Salı günü devam ederiz, hoşçakalın…

Bu yazı toplam 6906 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR