Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“GELECEK SİZLERSİNİZ”

“GELECEK SİZLERSİNİZ”

Şair-ozan Nebih Nafile;

Şair-ozan Nebih Nafile okullardaki kültürel etkinliklerine devam ediyor. Bu kez sazı ve sözü ile Samandağ İsmail ve Mehmet Selim Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerle şiiri, türküyü paylaşan eğitimci şair, yazar, radyo programcısı Nebih Nafile, masalın insan üzerinde bıraktığı etkiye dikkat çekerek iyi bir meslek, iyi bir okul kazanmaktan ziyade her şeyden önce “iyi insan” olmak üzerinde sohbeti oldu. “Öğrencilerde okuma kültürü ve kitap okumanın yararları” üzerine 16Ocak 2019Çarşamba günü öğrencilerin dinlenme saatinde gerçekleştirilen etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

GELECEK SİZLERSİNİZ

Çocuklara; şiiri, türküyü, öyküyü sevdiren yazar Nebih Nafile Anadolu’muzun geleneksel türkülerinden örnekler sunarak şiirlerini paylaştı. Nafile; “Sevgili gençler, gelecek sizlersiniz. Zaman çok çabuk geçiyor. Her fırsatta okuyun ve kendinizi en mükemmel bir şekilde geliştirin. Sürekli gelişen ve değişen teknolojiye ancak bu şekilde ayak uydurabiliriz. Her etkinliğimde dile getirdiğim ve önemsediğim bir hususu sizlerle de paylaşmak isterim: bazen bir söz insan hayatının değişmesine yeterlidir. Benim hayallerim vardı, bir kısmını gerçekleştirdim. Hala hayallerimin peşinde koşuyorum. Sizler de var gücünüzle hayallerinizin peşinden koşun. Gerçekleştirmek sizin elinizde.

GÜNLÜK YAZMANIZI ÖNERİYORUM

İyi yazmanın, iyi konuşmanın, iyi söz söylemenin, kendini iyi ifade etmenin en iyi yollarından biri okumaktır, düşündüğünü yazmaktır. Her fırsatta lütfen okuyun, günlük yazmayı ihmal etmeyin. Sizlerden ricam, en azından bugünü yazın. Neler hissetiniz, şiir ve türküler sizlerin yüreğinizde nasıl bir pencere açtı? Yazan her arkadaşınıza sürprizim olacak. Sevgili gençler, aranızda dolaşan ve bu güzel anımızı çektiği fotoğraflarla ölümsüzleştiren benim oğlum Ekin. Hikayeleri birlikte yazıyoruz. Önce birbirimize anlatıyoruz, sonra yazıyoruz. Diyeceğim: hepimiz yazabiliriz. Yeter ki isteyelim. Kendisini daha önce çalıştığı okulundan tanıdığım başarılı idarecilerimizden Samandağ İsmail ve Mehmet Selim Ortaokulu müdür yardımcısı Zeynep HilooğluHanımefendiye teşekkür ediyorum. Sizlerle sevgi köprüsü kurmamızı sağladı.

Ayrıca bu yağışlı havada bizleri yalnız bırakmayan ve ses cihazında bizlere katkı sunan drama, tiyatro eğitimcisi Akdeniz İlkokulu müdürü Sedat Doğan arkadaşıma da teşekkür ediyorum.

HİLOOĞLU’DAN TEŞEKKÜR

Samandağ İsmail ve Mehmet Selim Ortaokulu müdür yardımcısı Zeynep Hilooğlu konuk yazar Nebih Nafile’ye teşekkür etti. Sosyal etkinlikler ve paylaşımlar öğrencilere kalıcı katkılar sunar. Okulumuzda güzel bir heyecan oluştu. Bu imkânın oluşmasında okul müdürümüz Ali Bacanak Beye ve katkı sağlayan öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Başarıyı arttırma ve Türkçe derslerine katkı niteliğinde öğrencilerimizle sürekli olarak kitap okuyoruz. Ayın en çok kitap okuyan öğrencilerimiz M.Esat Bozkurt, Ali BoranKılınç ve EdrinDönmez’e teşekkür ediyorum. Şair Nebih Nafile hocamla hediyelerini takdim etmek istiyorum.

Şiir ve türkülerle beslenmiş söyleşiyesıcak bir ilgiyle katılan öğrenciler etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı ve bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER