Geleceğin sanatçıları Eskişehir sokaklarında

Geleceğin sanatçıları Eskişehir sokaklarında
  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatroları tarafından 14. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik tiyatroları festivali coşkulu bir şekilde başladı. Giydikleri rengârenk kostümlerle bandolar eşliğinde Eskişehir...

 


 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatroları tarafından 14. Uluslararası Eskişehir çocuk ve Gençlik tiyatroları festivali coşkulu bir şekilde başladı. Giydikleri rengârenk kostümlerle bandolar eşliğinde Eskişehir sokaklarını aydınlatan çocuklar ve gençler gösterilerini Eskişehir halkına sundu.


 


Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, konuk ülkelerin gençlerini ve çocuklarını selamladı. Sokakları rengârenk yapan ve geleceğin sanatçılarının buluştuğu festivalin açılışına bazı ülkelerin büyükelçileri de katıldı.


 


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir tiyatroları tarafından 14. Uluslararası Eskişehir çocuk Ve Gençlik tiyatroları festivali coşkulu bir şekilde başladı.


Haller Gençlik Merkezi’nde toplanan öğrenciler rengârenk bir kortej oluşturarak Adalar Migros önüne kadar yürüdü.


Bandolar eşliğinde Eskişehir sokaklarına renk veren gençler ve minikler unutulmaz anlar yaşattı.


Adalar Migros önünde başlaya festivale 12 ülkeden tiyatro oyuncuları da geldi.


Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yılmaz Büyükerşen, 14.  Uluslararası Eskişehir çocuk ve Gençlik festivalini açtığını söyledi.


Katılımcı ülkelerin tiyatro festivalinin küçük ama geleceğin büyük sanatçılarının Eskişehir’e hoş geldiğini ifade eden Büyükerşen, “Sayın çekya ve İtalya büyükelçilerine de Nepal konsolosluğunu saygıyla selamlıyorum. Sizler adına, Eskişehirliler adına. Hepinize başarılar diliyorum. Genç ve çocuk orkestrasına da başarılar diliyorum. Bugün şansımıza meteoroloji yağışlı hava gösterirken sizleri görünce hava da gülmeye başladı ve karanlık bulutları dağıttı. Sizin geleceğiniz, dünya çocuklarının geleceği de hep böyle güneşli havada olsun. Hepinize başarılar diliyorum  “dedi.


“COŞKULU FESTİVAL”


Büyükerşen’in konuşmasının ardından çağdaş okulları öğrencileri Porsuk çayı’nda Eskişehir halkına müzik dinletisi sundu. Dinletiyi Büyükerşen’in yanı sıra onlarca vatandaş dinledi.


Festival İtalya’dan gelen bir topluluğun gösterisiyle gün boyu devam etti.


Etkinliğin bir hafta boyunca süreceği öğrenilirken, yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.