GEDİZ MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ KAYAK YARIŞLARIYLA KAYAK SEZONUNA AÇILDI

Yaşam Yayın: 18 Ocak 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 18.01.2017 11:04:15
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4550 okunma
Google News

GEDİZ MURATDAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ KAYAK YARIŞLARIYLA KAYAK SEZONUNA AÇILDI

Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı, Türkiye Kayak Federasyonu, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kütahya İl Birinciliği” kayak yarışması Muratdağı Termal Kayak Merkezinde düzenlendi.

“Kütahya İl Birinciliği” kayak yarışması programına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Türkiye Kayak Federasyonu İl Temsilcileri ve Eğitim Kurulu Üyeleri Muhammed Keskin ile Ayhan Keskin, STK Temsilcileri katıldı.

Düzenlenen etkinlik kapsamında okullar arası “Kütahya İl Birinciliği” kayak yarışlarına 30 öğrenci; alp disiplini kategorisinde slalom ve büyük slalom, kuzey disiplininde kayaklı koşu-klasik teknik ve serbest teknik, snowboard kategorisinde ise alpin alanında olmak üzere 6 kategoride katıldı. Düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrenciler Türkiye Birinciliği Şampiyonasına katılacaklar.

Murat Dağı Kayak Merkezi’nde ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, “Bölgedeki vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün Türkiye, hatta bütün dünyanın önemli bir termal kayak merkezi olarak Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin geleceği açısından ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Çalışmalarımızda şuana kadar belli bir noktaya geldik. Tüm bu çalışmalara katkı sunan valilerimize, kaymakamlarımıza, diğer çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Zor gelişen ve uğraş gerektiren bir sektör. Dolayısıyla Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ni geliştirmek için çaba göstermeliyiz” dedi.

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin tanıtımı ve geliştirilmesi için Kütahya Belediyesi’nin gereken desteği vereceğini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya’mızın doğal güzelliklerini anlatmak ve tanıtmak bizim için çok önemli. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin son 6 yılda kat ettiği mesafe oldukça önemli. Murat Dağı’nın ayrı bir özelliği de var; Ege Bölgesi’nin kayak yapılan tek merkezi. İzmir, Uşak, Denizli, Manisa’nın çok kolay ulaşabileceği bir konumda. Gediz Belediye Başkanımız Mehmed Ali Saraoğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin tanıtımı için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Murat Dağı Kayak Merkezi’nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Murat Dağı Kütahya’nın zenginliklerinden bir tanesi. Hem spor, hem doğal güzelliklerimizin tanıtımı için büyük bir potansiyel burası. Daha önce başlatılan çalışmalar vardı, tesislerimiz yenilendi. Bu yıl içerisinde önümüzdeki proje dahilinde programlarımızın Bakanlık’tan onay alması için gayret sarf ediyoruz. Yolumuzu daha iyi hale getirmeye, enerjimizi daha sabit hale getirmeye çalışıyoruz. Bütün bunlar sporcularımıza bir gelecek hazırlamak, ilimizi bu yönüyle de tanıtmak için yapılan çalışmalar. Hem termali, hem de kayak sporu için ideal olan toz karıyla birlikte burası bulunmaz yerlerden biri. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, bölgedeki bütün illerimize hizmet verecek olan alanlardan bir tanesi olacak. Bu çalışmalar tamamlandığında emeği olan herkes büyük gurur yaşayacak. Dileğimiz; Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’ni sadece ilimize, ülkemize değil dünyanın hizmetine sunmak” diye konuştu.

Yarışmalarda dereceye giren sporcuların madalyalarını Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri verdi.

İl birinciliği yarışlarında dereceye giren sporcular 24 Şubat 2017 tarihinde Kayseri’deki Türkiye Şampiyonası’nda Kütahya’yı temsil edecek.

Yarışmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri kar motosikleti ile Murat Dağı turu yaptı.

 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.