Gedikli: Merkez daha proaktif davranmalı

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Gedikli, "Dalgalı kur rejimindeyiz ancak birileri fırtınalı olsun istiyor, buna müsade edilemez, kurumlar teyakkuzda olmalı" dedi. Gedikli, Merkez'in daha proaktif davranması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliği değerlendirdi.

BloombergHT kanalında katıldığı programda konuşan Gedikli, "70'li yıllarda petrol krizi sonrası İran'da, Türkiye'de, Mısır'da darbe oldu. Aynı döngüyü başlatmak istediler. Tek başarılı olamadıkları ülke Türkiye oldu bu sefer. Çünkü Türkiye eskisi gibi değil. Ekonomi siyaseti belirler, siyasetin ekonomiyi belirlediği yıllar bitti" diye konuştu.

"15Temmuz'dan sonra Türkiye'nin notu neden indirildi?" ifadesini kullanan Gedikli, "Herhangi bir ekonomik nedeni var mıydı? Tabi ki hayır. Bir şeyin alt yapısını hazırlamak içindi, bugün daha iyi anlaşılıyor. Ancak yine işe yaramayacak" değerlendirmesini yaptı.

"Merkez daha proaktif davranmalı"

Son günlerde dolar/TL yaşanan hareketliliği yorumlayan Gedikli şu ifadeleri kullandı: "Dalgalı kur sistemindeyiz; ancak birileri fırtınalı olsun istiyor buna müsade edilemez, edilmemeli. Kurumlar teyakkuzda olmalı"

Gedikli daha sonra sosyal medya hesabından, "Merkez Bankası piyasaya karşı elini güçlü göstermesi ve daha proaktif davranması gerekiyor" paylaşımını yaptı. 

Merkez Bankası'ndan örtülü faiz artışıMerkez Bankası'ndan örtülü faiz artışı

Dolar, Merkez'in adımı ile geri çekildiDolar, Merkez'in adımı ile geri çekildi