REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

27 Mayıs 2015 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-27-05-2015-h

Bu hafta da sizleri Cengiz Akhisar’ın objektifinden siyah beyaz fotoğraf kareleriyle 1970’li yıllara doğru götürüyoruz.

resim-2

EKİP GÖREV BAŞINDA
1973’ten 12 Eylül 1980 darbesine kadar Denizli Belediye Başkanı olarak görev yapan Hasan Gönüllü (ortada), yoğun göç almaya, bu nedenle de nüfusu hızla artmaya başlayan kentin yeniden yapılanması için epey emek verdi. Bugün kent trafiğinin yükünü çeken Atatürk Caddesi, Halk Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi o dönemde açıldı. Mesai kavramı bilmeyen o ekipten Ali Marım (solda) ve Mustafa Ali Çetin (sağda), Gönüllü’nün en yakınındaki isimlerdi.

resim-3

BU ŞAKAYI UNUTMUYOR
O yılların genç işadamı İsmet Abalıoğlu, Muazzez – Nurettin Özkardeş’in kızları Benay Hanım ile nişanlanıyor. İsmet Bey, nişanın telaşı içindeyken elektriğin kesilmesiyle şok yaşadı. Ancak bir süre anlaşıldı ki, elektriğin kesilmemiş; fotoğraf karesindeki Ali Abalığoğlu, Fuat İnceoğlu ve Sedat Babüroğlu, sigortayı gevşeterek tören için sabırsızlanan İsmet Bey’in yüreğini ağzına getirmişlerdi.

 

resim-10

OZAN SARAÇOĞLU COŞARSA
Denizlili işadamları işe de eğlenmeye de zaman ayırır, eğlenirken de “kim ne” der diye etrafına bile bakmazlardı. İşte o kuşaktan bir grup… Ozan Saraçoğlu (sandalyenin üzerinde), hoş bir akşamda dostlarıyla birlikte. O döktürüyor, başta Mustafa Çiftçi ve Musa Kazım Manasır olmak üzere mekanda bulunanlar alkışlarıyla tempo tutuyor.

resim-11

HÜSEYİN BEY NELER ANLATIYORSUNUZ?
Denizli iş dünyasının duayenlerinden işadamı Hüseyin Erikoğlu ve eşi Zümrüt Hanım’ı gençlik yıllarına götüren bir fotoğraf karesi… Hüseyin Bey ne anlatıyor, duymadık ama Zümrüt Hanım kendisine aktarılanları can kulağıyla dinledi.

resim-13FİKRİ BEY’İN KULAKLARI ÇINLASIN
Denizli’de görev yaparken kubbede hoş seda bırakan bürokratlardan birisi de Vali Yardımcısı Fikri Yavuz oldu. Hem çalışma arkadaşları hem Denizlililer ile barışık bir görev süresi geçiren Fikri Bey, arada bir eğlenceye de zaman ayırırdı. Bunlardan birisinde kendisine uzatılan mikrofonu geri çevirmeyen Fikri Bey, sanatçıla eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı