Operasyonu yapan doktorlar  bölgeye kateter yerleştirdi. Şimdi yeni bir operasyon ile birlikte taş alınacak. Yoğun çalışmalar ve ameliyatları nedeni ile kendini ihmal eden Baykal’ın erken seçimle ilgili mesajı netti: ‘Türkiye için en uygun seçim zamanıydı’ dedi.

Gurur Duydum

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin Ziyad Nemli büyük ödülüne layık görülen Anadolu Ajansı’nın Trabzonlu Genel Müdürü Şenol Kazancı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut’u aradı ve ödülden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kazancı, ‘Kendi memleketimden böyle bir ödülü almanın gururunu yaşıyorum. Hem Cemiyet yenetimine hem de Trabzonlu tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim. Onlarla birlikte olmak için çaba harcayacağım’ dedi.

TSYD’den Önemli Hamle

TSYD Trabzon Şubesi 23 Nisan için önemli bir organizasyona imza attı: ‘3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle TSYD Trabzon Şubesi olarak, gazetecilik mesleğine emek harcamış, çoğu zaman ailesinden ve çocuklarından fedakârlık etmiş olan siz değerli basın mensuplarını, hafta sonunda oynanacak olan Trabzonspor-Sivasspor maçına, çocuklarınızla birlikte gelmeye davet ediyoruz. 2017-18 sezonu içerisinde akredite hakkı bulunan tüm gazeteci arkadaşlarımızın, en geç Perşembe (Bugün)  saat 17.00’e kadar maça birlikte gelmek istediği ilköğretimde okuyan çocuğu/çocuklarının ismini geri dönüş yoluyla bize bildirmeleri gerekmektedir. Basın mensubu arkadaşlarımızın maç içerisinde kendi işine odaklanacak olması sebebiyle veli olarak çocuklarının yanında anne veya babalarını getirmeleri de ve onların da isim ve T.C.kimlik numaralarını  bildirilmesi uygun görülmüştür.’

1923’ten Bugüne Anadolu Gerçeği

Sosyolog Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Araştırma Kültür Vakfı (AKV) Trabzon Şubesi’nde bu akşam ‘Cumhuriyetin İlk Yıllarında Anadolu Gerçeği’ konulu konferans verecek. ‘Modern Çöküş, Yol Ayrımı, Türkiye’de aile, Trabzon’da Aile Yapısı ve Problemleri ve Trabzon’da Kentleşme’ isimli kitapları olan Vatandaş, tarih araştırmalarına yönelik bilgi birikimiyle ön plana çıkıyor. Anket çalışmalarını sosyolog olmasıyla etkili tahlil ve analizleriyle okuyucu ve dinleyicilere aktaran Vatandaş’ın sunacağı konferans Tabakhane Camii karşısında Vakıf binasında saat 19.30’da başlıyor.

Fındık kartını nasıl kullanırız?

Sabah Gazetesi’nin ekonomi yazarı Şeref Oğuz milli tarım ürünlerinin markalaşması ve dış ticarette ana aktör olması ile ilgili çarpıcı satırlar kaleme alırken fındığı gündeme aldı. Oğuz’un yazısında öne çıkanlar şöyle: ‘’Allah fındık bitkisinin üçte ikisini bu coğrafyaya bahşetmiştir ama borsası Avrupa'da, kârı dışarıdadır. En bereketli yılda Türkiye 2.5 milyar $ kazanır ama bizden aldığı fındıkla yasal uyuşturucu Nutella'yı yapan Ferreroyılda 13 milyar euro elde eder. Misal kayısı Malatya'nın simgesidir, endemiktir ve dünyadaki epidemikleri, lezzetinin yakınına yaklaşamaz. Yine aynı döngü, bu zenginliğimiz için de geçerlidir. Dünyada kirazın baş üreticisiyiz ama en fazla pazarda satarız. Oysa Japonya sadece çiçeğinin (sakura) festivalinden turizm rekorları kırar. Fındık kartımızı kullanıp zıplayarak büyümek için neden Trabzon, Ordu, Giresun güçlerini birleştirip Ferrero'yu satın almayı düşünemez? İşte farklı bir zıplama alanı size.’’

CHP 15 Güne Açıklıyor
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamasının ardından CHP'li Altay açıklama yaptı. Altay, "Adayımız 15 gün içinde netleşir" dedi. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 24 Haziran’daki erken seçim kararına ilk tepkiyi MYK toplantısında verdi. Kılıçdaroğlu’nun, MYK üyelerine erken seçim kararı ile ilgili olarak, “Biz seçimlere hazırız. Yaptığı açıklama Erdoğan’ın kaybedeceğini gösteriyor. Zaten millet bunlardan bıktı. 2018 demokrasinin yılı olacak” dediği öğrenildi.  Erken seçim kararının ardından CHP'den ilk açıklama Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi. Tezcan, "Biz seçimden kaçmadık. Kaçmayız. Dün hodri meydan dedik bugün de hodri meydan diyoruz. CHP olarak seçime hazırız" diye konuştu.

Şengül Hanım Vali Kadar Aktif
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül hanımefendi, Trabzon’da bir etkinlikten diğerine koşuyor. Sosyal sorumluluk projelerinin içinde olan Yavuz, Vali Bey kadar aktif desek abartmış olmayız. Gönül elçilerini gittiği her yere götüren Şengül Hanım dün de Uğurlu İlkokulu’nu ziyaret ederek anasınıfı ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Daha sonra Yavuz,“Hopa Eğitim Yıldızları Projesinde’’ yer alan velilerle okulda bir araya geldi. Bayan Yavuz’u aktif formundan dolayı tebrik ediyoruz.

Anne-Babalar Sakın İhmal Etme

Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Nurbengü Yılmaz, çocuklarda diş sağlığı ile ilgili belki farkına varmadığımız, umursamadığımız ancak çocukları ilerleyen yaşlarda ciddi sıkını yaşamamaları için önemi ikazlarda bulundu. Yılmaz’ın mesajı şöyle:

‘’Çocuğunuzun ilk ortodontik muayenesi yedi yaşından daha geç olmamalı,  yedi yaşını geçmiş dahi olsa mutlaka ortodontik muayene yapılmalıdır. Bu yaşta dişler düzgün sıralanmış olsalar da gizli kapanış problemleri olabilir. Bu açıdan erken yaşta yapılan kontrollerin faydası çok büyüktür.

Dengeli olmayan yüz ve çene yapısı, ağızdan solunum, parmak emme, tırnak yeme, yanak – dudak ısırma gibi kötü alışkanlıklar, uzun süre emzik ve biberon kullanma, çiğneme ve konuşmada zorlanma, aşırı ileride veya geride konumlanan çene yapıları, önde(fırlak) konumlanmış dişler, çapraşık, yanlış yerde konumlanmış dişler veya ağız içinde hiç yer almayan (gömük) dişler, süt dişlerin erken veya geç kayıpları, alt ve üst dişlerin hiç temas etmemesi veya aşırı biçimde birbirini içine alması gibi durumlarda özellikle dikkat edilmeli ve geç kalınmamalıdır.

Genel olarak aktif ortodontik tedaviler 9-14 yaşları arasında başlamaktadır. Bunun yanısıra sağlıklı diş, dişeti ve çevre kemik dokusuna sahip olan erişkin bireylere de  ortodontik tedavi uygulanabilmektedir.’’

Yeni Başkan Selim Dilli

Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede 171 alan Selim Dilli kooperatifin yeni başkanı seçildi.Aşiyan Düğün salonunda yapılan kongrede Divan Başkanlığı 30. Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü yaptı.  Selim Dilli 171 oy alarak kooperatifin yeni başkanı seçilirken, mevcut başkan İlyas Al 152 oy alarak seçimi kaybetti. Selim Dilli’nin başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Rıfat Aydın ve Celil Bebek. Denetleme Kurulu’na ise, Erdoğan Aksoy ve Ahmet Kalyon seçildiler.  Kongre sonrası yeni başkan Selim Dilli yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Esnaf Kefalet Kooperatifimizin kongresini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Bizleri bu göreve layık gören tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman onların yanında ve emrinde olacağız. Kongremizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Beşikdüzü’nde Hüzün

Beşikdüzü Resullü Mahallesinin sevilen simalarından Ali Dadandı (62) yüksek tansiyona bağlı iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti.  Dadandı Beşikdüzü Resullü Mahallesi Yukarı Camii yanında kılınarak aynı mahallede toprağa verildi. Dadandı ailesine başsağlığı diliyoruz.
Editör: TE Bilisim