Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine polis baskını

KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evine polisler tarafından baskın yapıldı. Gülmen, Özakça, Özakça’nın eşi Esra Özakça ve iki avukat gözaltına alındı.




KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evine polisleri tarafından baskın yapıldı. 

75 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça, adli kontrol kararı gereği karakolda imza atmalarının üzerinden 10 saat geçmeden ev baskını yapıldı. Gülmen ve Özakça'nın evlerinin bulduğu sokakalar polis ablukası altında. 

Avukat Selçuk Kozağaçlı, "yakalama" gerekcesi olarak "Eylem ölüm orucuna dönebilir, Gezi ve Tekel benzeri eylemlere sebep olabilir" iddiasında bulunulduğunu duyurdu.

Baskında, Gülmen, Özakça, Özakça’nın eşi Esra Özakça, savcıyla görüşmek isteyen avukat Ebru Timtik ve avukat Ayşegül Çağatay gözaltına alındı.

 

Gülmen ve Semih Özakça baskını Twitter hesaplarından duyurdu. Baskın esnasında evlerinden canlı yayın yapan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça kapıyı kıramaaya çalışan polislere tepki göstererek yaptıklarının hukusuz olduğunu belirtti.