Görüş Bildir
Haberler
Gebze'de Tepki Çeken Polis Müdahalesine Soruşturma Başlatıldı

Gebze'de Tepki Çeken Polis Müdahalesine Soruşturma Başlatıldı

Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, açlık grevinde bulunan mahkumlara destek olmak için, cezaevi çevresinde eylem yapmak isteyen ailelere polisin müdahalesi tepki çekmişti. Kocaeli Valiliği soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açlık grevinde bulunan mahkumlara destek olmak için bir süredir cezaevinin çevresinde eylemde bulunan kişiler, dün yine eylemde bulundu. Polis, eylemin sonlandırılmasını istedi. Ardından eyleme devam edenlere müdahalede bulundu. 

HDP İstanbul İl Başkanlığı sosyal medya hesabından bir polisin, kadınları iterek - uzaklaştırdığı görüntüleri paylaştı.

İşte o görüntüler: 📹

Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Kocaeli Valiliği'nden tepki çeken görüntülerin ardından açıklama geldi. Valilik, Gebze ilçesinde bulunan cezaevi önündeki gösteriye müdahaleye ilişkin, yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. DHA'nın aktardığına göre Valilik açıklaması şöyle:

'Kandıra İlçesinde bulunan T ve F Tipi Ceza İnfaz Kurumları ile Gebze ilçesinde bulunan Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütü mensupları bulunmaktadır. Bu bölgelerde stant açma, toplantı ve gösteri yürüyüşü veya basın açıklaması adı altında provokatif eylemler yapılabileceği, yönünde ciddi istihbari bilgiler alınması sebebiyle, Kandıra T ve F Tipi Ceza İnfaz Kurumları merkez olmak üzere 5 (beş) km yarıçapındaki alan ile Gebze Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bulunduğu alan merkez olmak üzere 1 (bir) km yarıçaplı alan içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 22. maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine istinaden her türlü “Açık ve kapalı toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı dağıtma vb.” eylem ve etkinlikler 18/10/2018 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.

Gebze İlçesinde bulunan M Tipi Kadın Kapalı İnfaz Kurumunda PKK/KCK Terör örgütü –sözde- lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan sözde tecridin kaldırılması amacıyla cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine yapmış oldukları açlık grevi ile destek veren tutuklu ve hükümlülere destek amacıyla 09.04.2019 tarihinden itibaren terör örgütü müzahir kitlesi tarafından cezaevleri önlerinde eylemler gerçekleştirilmeye başlanılmıştır.

09.04.2019 tarihinden bugüne kadar eylem amacıyla gelenlere yazılı ve sözlü olarak defaten Valiliğimizin 18.10.2018 tarihli yasaklama kararı tebliğ edilmiş, bir kısım eylemci yasaklanan alandan çıkmış, çıkmamakta ısrar edenler alan dışına çıkartılarak haklarında gerekli yasal işlemler yapılmış, bugüne kadar bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

19.04.2019 tarihinde yapılan eylemlere müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma işlemi başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
70
32
16
11
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esthetician

Yazık ya kaç yaşındaki kadına sopayla vurup itekliyor bide şerefsiz. Bunlar hep şey işte üniforma bende yetki bende herşeyi yaparım kanunda benim yasada beni... Devamını Gör

User

Bu mu müdahale...? Gayet makul şekilde yürü demiş... Az da olsa o polis iteklemezse bence o kadınların yerinden bile hareket edeceklerini sanmıyorum... Başlı... Devamını Gör

gokhankkc1

onlardan bir tanesi yakının olsa ne düşünürdün acaba.? o kadınlar haksız bile olsa bu hareketler çağ dışı.

hülyaa

insanlıktan nasibini almamış