Gebze’de eğitim adına Yeni Bir Umut

Gebze’de eğitim adına Yeni Bir Umut

Yeni Umut Okulları, Köşklüçeşme Mahallesi’ndeki yeni yerleşkesinde ikinci eğitim öğretim yılını tamamlamak üzere.

Yeni Umut Okulları Kurucu Müdürü İsmail Yaşar, “Biz eğitim adına Gebze’de yeni bir umuduz” dedi
Çocuklarının iyi bir okulda eğitim almasını sağlamak günümüzde ailelerin en büyük amaçlarından biri. Ülkemizin demografik yapısı, sosyo ekonomik değer ve koşulları, eğitim şartlarında farklı koşulların yaşanması beraberinde kaygıları getiriyor. Velilerin okul arayışı öğrenciler üzerinde ciddi psikolojik baskı oluşturuyor.
TERCİHTE BULUNMAK KOLAY DEĞİL
Diğer tarafta ise her geçen gün artış gösteren özel yatırımlar, özel eğitim kurumları var. Eğitim alanında özel sektörde ortaya çıkan seçenekler olumlu olmakla beraber, belli bir vizyonu olmayan sadece kar amaçlı kurumların sayısı da giderek artıyor. Çocuğunu özel eğitim kurumlarında okutmayı kararlaştıran ailelerin çokça seçenek arasında çocuğu için en uygun olanı tercih etmesi çok kolay değil.  
DERSHANECİLİKLE BAŞLADILAR
Gebze Bölgesi’nde özel eğitim kurumları arasında dikkat çeken kurumlardan biri Özel Yeni Umut Okulları. 2012 yılında Gebze’nin Yenikent Mahallesi’nde özel öğretim dershanesi olarak temeli atılan Yeni Umut o süreçte bireysel eğitim metotlarıyla çevresinde ses getirdi. Kısa sürede tüm Gebze’de tanındı ve ilgi odağı oldu. 
ÖNCELİĞİMİZ EKSİKLERİ GİDERMEK
Yeni Umut Okulları Kurucu Müdürü İsmail Yaşar önceliklerinin ticari bir kurum olmasının ötesinde eğitimde ortaya çıkan eksiklikleri gidermek olduğunu belirtip, “Zaman içinde talebin artması, sadece üniversiteye hazırlık eğitimi veren kurumumuzun tüm kademelerde de başarılı olacağına olan inancımızla anaokulundan fen lisesine kadar eğitim veren bir kuruma dönüşmemizi sağlamıştır” dedi.
BİRÇOK FAALİYET YÜRÜTTÜK 
Yeni Umut Okulları’nın yeni binasındaki ilk eğitim öğretim yılını yenilikçi ve güçlü kadrosuyla, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş bir Türkiye'ye yakışır bir şekilde tamamladığını belirten Yaşar, “Bu süre içerisinde sadece okulumuzun öğrencilerini değil diğer okullardan öğrencileri de hizmetlerimize dâhil ederek birçok faaliyet yürüttük” dedi. 
UZUN VADELİ PLAN PROGRAM
Bunların başında devlet okullarında eğitim gören ve yüzme bilmeyen dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik, "yüzme bilmeyen kalmasın” projesi geldiğini kaydeden Yaşar, “Bu projeyle yüzlerce öğrenciye okulumuzdaki havuzda yüzme öğretildi. Bu projeye öncülük eden Gebze İlçe Spor Müdürlüğü’ne ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir kez daha teşekkür ederiz” diye konuştu. Yaşar şunları ilave etti:  “Yeni Umut Okulları, Gebze ve çevresinde kalıcı bir okul olmayı amaçlamaktadır. Gelecekte çok daha iyi işler yapabilmek için kısa vadeli değil uzun vadeli plan ve programlara sahibiz. Biz eğitim adına Gebze’de yeni bir umuduz.”
Yeni Umut’un öğrencileri 
yine başarıya imza attı 

Türkiye çapında uygulanan Özdemir deneme sınavında Yeni Umut Okulları’nın öğrencileri gerek lise, gerek ortaokul düzeyinde edindikleri derecelerle ilk sıraları paylaştı. 
Yeni Umut Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerinden Mustafa Haksöz ilçe genelinde birinci, il genelinde ise üçüncü oldu. Yine 8.sınıf öğrencilerinden Öykü Aksen ilçe genelinde ikincilik ve il genelinde beşincilik, Elif Naz Türk ilçe genelinde üçüncülük ve il genelinde yedincilik edindi. 
Yeni Umut Fen Lisesi 10’ncı sınıf öğrencilerinden Ömer Mert Külte il genelinde üçüncü, ilçe genelinde birinci; 9’ncu sınıf öğrencilerinden Efe Yalçın il genelinde üçüncü, ilçe genelinde ikinci olurken 10’ncu sınıf öğrencilerinden Zeynep İlgisu Yıldız il genelinde ilk 10 içine girerken ilçede de dördüncülüğü edindi. 
Sağlam zeminde sağlam eğitim
Yeni Umut Okulları’nın Köşküçeşme Mahallesi’ndeki yerleşkesinde binanın temeli, deprem bölgesinde olduğumuz gerçeği göz ardı edilmeden gerçekleşti. Deprem yönetmeliklerine göre inşa edilen yapıda en son teknikler kullanıldı. Fore kazık denilen, yük taşıma kapasitesi yüksek olan teknik uygulandı. Okulun acil çıkış merdivenleri de okulun hızla tahliyesine olanak taşıyan sayı ve genişlikte inşa edildi.
Sanat ve spor alanında
alternatifli kurs seçenekleri

Yeni Umut Okulları’nda yoğun akademik çalışmaların yanı sıra sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklere de ayrı bir önem veriliyor. Sağlıklı bir fiziksel ve ruhsal yapının başarıyı olumlu etkileyeceğini çok iyi bildiklerini kaydeden İsmail Yaşar, “Buna yönelik çalışmalara ayrı bir önem veriyoruz. Çocukların ilgi ve yeteneklerine göre farklı alanlarda gelişimlerini sağlayacakları kurs seçenekleri sunuyoruz” dedi. Yeni Umut Okulları’nda öğrencilerinin yüzme, Uzakdoğu sporları, futbol, basketbol, voleybol, drama, gitar keman, piyano resim gibi kültür sanat ve sporun 15 farklı alandan seçebileceği üç kurs seçeneği var. 
İki binada çağdaş eğitim 
Yeni Umut Okulları, Köşklüçeşme Mahallesi, Yeni Bağdat Caddesi üzerindeki yerleşkesinde 12 bin metrekare kapalı alanda kapalı spor salonu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, modern derslikler ve laboratuvarıyla teknik olarak çağın getirdiği tüm imkânların kullanıldığı iki binadan oluşuyor. Merkezi bir noktada bulunması sebebiyle Gebze, Darıca, Çayırova gibi merkezlerden kolayca ulaşılabilir bir yerde.temel.jpgekip-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.