GSB Sözcüsü Akyüz: 1 Mayıs'ı Gebze'de kutlayacağız

GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Akyüz, 1 Mayıs'ı Gebze'de kutlayacaklarını söyledi ve herkesi 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı.

22 Nisan 2017 00:37
Paylaş

Damla ULUDAĞ
Gebze

Gebze Sendikalar Birliği (GSB) Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, konfederasyonların farklı bölgelerde kutlama kararına karşın bu yıl da 1 Mayıs’ı Gebze’de kutlayacaklarını söyledi. İşçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların arttığını dile getiren Akyüz, saldırılara karşı herkesi 1 Mayıs’a katılmaya çağırdı. 

Gebze Sendikalar Birliğinin 1989’dan bu yana bu birliğini daha da büyüttüğünü dile getiren Akyüz, “Her tarafta yaşanan ayrılmalara, çözülmelere rağmen Gebze Sendikalar Birliği konfederasyon, memur, işçi ayrımı gözetmeksizin yoluna devam ediyor. Bu dönem de aldığımız karar 1 Mayıs’ın Gebze’de kutlanması yönündedir. Her ne kadar konfederasyonlar farklı bölgelerde kutlama kararı almışlarsa da biz emekçilerin yoğun olduğu bu kentte 1 Mayıs’ı kutlayacağız” dedi. 

‘KIDEM TAZMİNATI EN ÖNEMLİ KAZANIMIMIZ’

İşçi sınıfının taleplerinin karşılık bulmadığını vurgulayan Akyüz, “Ve yıllardır kazanılmış haklarımıza saldırılar ve geriye gidiş söz konusu. Dolayısıyla biz bu saldırılara ve geriye gidişe karşı mücadele vereceğiz” diye konuştu.Süleyman Akyüz

Süleyman Akyüz, bu dönem işçi sınıfının yaşadığı sorunları şöyle sıraladı: “Her seferinde ısıtılıp önümüze konulan kıdem tazminatı meselesi var. Kıdem tazminatı bizim geçmişten bugüne en önemli kazanımımızdır. Bizim hakkımızda başkalarının söz hakkı olmaması gerekir. Bu uygulamanın genişletilmesi, yararlanma alanlarının artırılması gerekiyorsa onu yapsınlar, biz o zaman teşekkür edelim. Vergi adaletsizliği sorunu var. Maalesef bu yıl vergi dilimlerinde oranların düşürülmemesi emekçiler üzerine büyük bir yük getiriyor. O yüzden 2016 yılında aldıkları paraları 2017 yılında alamayacaklar. Yılbaşında enflasyon 8.53 iken 11.29’ları yaşıyoruz. İnsanlarımız yüksek enflasyonu 8-10 ay yaşıyor. Tam zam alma dönemlerinde bir enflasyon düşüklüğüyle aylıklara yansıtıyorlar, orada da büyük bir haksızlık var. Bütün dünyada işçi sağlığı ve iş güvenliğindeki bütün çalışmalar gelişirken, maalesef ülkemizde iş cinayetleri sayısı her geçen gün artıyor. Bunun son bulması gerekir. İşsizlik son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı. Yüzde 13’lere gelmiştir. İşsizliğin olduğu yerde asla huzur ve refahtan bahsedilemez. Zamlar zaten verilmiyor. Bu yetmezmiş gibi emekçiler bireysel emeklilik zorlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bunun getirisi ve götürüsünü işçi ve emekçilere anlatıyoruz. Örgütlenmenin önündeki engeller hâlâ devam ediyor. Ve ülkede maalesef siyasal söylemlerin insanları ne kadar gerdiğini ve böldüğünü de görüyoruz. Biz işçiler ve sendikalar her türlü görüş ve düşünceyi nasıl bir amaç uğruna bir araya getirebiliyorsak ve bu insanları ortak hareket ettirebiliyorsak siyasilerin de bunu yapması gerektiğine inanıyoruz.”

1 MAYIS BİR FIRSATTIR

Taleplerin dile getirilmesi noktasında 1 Mayıs’ın bir fırsat olduğunu vurgulayan Akyüz, “Çünkü dünyada ne milli ne dini bayramlar bu kadar geniş kapsamlı kutlanabiliyor. Hangi rejim olursa olsun emekçilerin kutladığı bir bayramdır. Hak aramanın günüdür. Taleplerini ifade ettiği bir gündür. 1 Mayıs’ın ruhu birlik mücadele ve dayanışmadır. Bu ruhun devam etmesinden yanayız” diye konuştu.

‘OHAL KALDIRILSIN’

1 Mayıs'a OHAL koşullarında gidildiğini ifade eden Süleymen Akyüz, “Taleplerimizi istediğimiz gibi dillendiremiyoruz, grev, miting, basın açıklaması hakkımızı kullanamıyoruz. Halbuki bu olay FETÖ’ye yönelikti. Çalışanlara, sivil toplum örgütlerine yönelik değildi. Ama onun yansımalarını yaşıyoruz. Onun için OHAL’in kaldırılmasını ya da hangi amaçla getirildiyse o şekilde devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dert enflasyonla mücadele değil şirketlere para kazandırmak

SONRAKİ HABER

Paz Edebiyat'ın ilk kapağı: Bugün düşen yarın kalkar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa