Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükgöz; Arıtma Tesisi ile ilgili rapor hazırlayacağız

Gazetemizin geçtiğimiz ay gündeme getirdiği Gebze’de kurulu arıtma tesisinden her gün tonlarca metreküp bırakılan kanalizasyon suyunun denizi kirlettiği ve bu nedenle çevreye pis kokular saldığı şeklindeki haberimiz üzerine Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, konuyla ilgili olarak resmi bir raporla durumu yetkililere bildireceklerini kaydetti.

 Büyükgöz; Arıtma Tesisi ile ilgili rapor hazırlayacağız
01 Ağustos 2019 - 12:31

Gebze Cumhuriyet Mahallesi 2259 Sokak'taki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSU) ait atık su arıtma tesisinden kapasite yetersizliği nedeniyle günün belirli saatlerinde Darıca Balyanoz Koyu'na boşaltılan atık sularla ilgili olarak gazetemizin sorusunu cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, boşaltımın hangi saatlerde yapıldığını tespit ettikten sonra konuyu resmi bir yazıyla rapor haline getireceklerini belirtti.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Gebze Belediye Başkanlığına seçilen Zinnur Büyükgöz, bugün Eskihisar’da bölgede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Başkan Yardımcıları Selamet Güner ile Sedat Çelik ve birim Müdürleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda, göreve geldiğinden bu yana aradan geçen 4 aylık dönemi değerlendiren Başkan Büyükgöz, gazetemizin arıtma tesisi ile ilgili sorusunu da cevaplandırarak, konuyla ilgili olarak çevre müdürlüğüyle birlikte hareket edeceklerini ve bu doğrultuda resmi bir rapor hazırlayacaklarını ifade ederek, doğru ne ise onu yapacaklarını söyledi.

 

Hedeflerimizi yüzde yüz tutturduk

Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz, göreve geldiği 4 aylık süreçteki çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Geldiğimiz noktada koyduğumuz hedefleri yüzde 100 tutturmuş durumdayız. Gebze Belediyesi’nin yeni yönetim şemasında disiplinli, sorunların üzerine giderek, kamuoyunun bizden beklediği hizmetleri süratle tamamlayacağız” dedi. Ağustos ayı içerisinde 4 tane halk meclisi yapacaklarını açıklayan Başkan Büyükgöz, yerinden ve katılımcı yönetim anlayışıyla, sorunu orada yaşayanlarla birlikte çözeceklerini vurguladı. İnsana hizmet anlayışının temel amaçları olduğunu belirten Büyükgöz, akabinde şunları dile getirdi;

Kamyoncular garajı meselesi nihayetinde belediyemize ait personel tarafından işletilmeye devam ediyor. Biz kamyoncular garajında kamuya yarar sağlayacak adımları atmaya devam edeceğiz. Kısa sürede orada işletme anlamında daha verimli çalışmalar yapacağız. 4 bin 244 ton asfalt serimi yapıldı. 8 bin 48 ton da yama asfaltı bununla birlikte 35 bin metre kare de parke döşemesi yaptık. Kentteki yaşam standardını yükseltecek çalışmalara devam edeceğiz. Gelir gider dengesini iyi ayarlayıp, satın alma maliyetini düşürüp verimliliği attıracağız.

 

Gençlerimize OSB’lerle görüşme sağlayıp staj imkanı sağlayacağız

Gebze’de 509 cenazenin 208’ini Anadolu’ya sevk etmişiz. Bunu organize etmek de apayrı bir başarı. 2 bin 685 aileye sosyal yardımda bulunduk. 4 aylık sürede verilen inşaat ruhsatı 62’ye düştü. Buna mukabil 143 tane de kaçak inşaat tespit edildi, 150 yapıya da iskan verildi. 529 tane yeni iş yeri açılmış durumda Gebze’de bununla beraber 55 tane de kapanan yer var. İstihdama dönük çalışmalarımızda 291 kişiye istihdam aracılığı yaptık. Biz bu noktada istihdamı geliştirme noktasında üniversite mezunu olan çocuklarımıza iş sağlamak  istiyoruz. Gebze’de olabildiğince kodlama sınıfları oluşturarak, robotik eğitimi daha yaygın hale getirmek istiyoruz.

Bunun dışında bir de üniversite mezunu olmuş ancak tecrübe yüzünden iş bulma konusunda sıkıntı çeken gençlerimize OSB’lerle görüşme sağlayıp staj imkanı sağlayacağız. Kamu vicdanını rahatsız edecek hiçbir işin tarafı olmayacağımızı ve kamunun kaynaklarını kamuyla paylaşmak için gayret göstereceğiz. Hiçbir şekilde bizim o, bu, şu diye bir ayrımımız yok. Bizim 400 bin komşumuz, vatandaşımız ve bize görev tevdi eden milletimiz var. Verilen emanete sadakat göstermenin çabası içinde olacağız. 4 ayda arzu ettiğimiz seviyeye geldik. Bundan sonra hizmet verimliliğini arttırmak çabasına olacağız.

 

Seneye Eskihisar Kalesi’nde ay ışığında sinema izleyeceğiz
Borçlarla alakalı 4 aylık süre içerisinde o açıklamayı yaptığımız günden bu yana o miktar biraz daha arttı. Bizim 4 aylık süre içerisinde de piyasaya dönük 67 milyon borç ödedik. Eskihisar Kalesi’yle alakalı da bu durumu kabul edilemez. Biz 2004-2009 yılları arasında burada sinema günleri düzenliyorduk ancak 2009’dan sonra kalenin sorumluluğu Büyükşehir’e devredilmiş daha sonra da müzeler müdürlüğüne geçmiş. Bu süre içerisinde müzeler müdürlüğüne sorduğumda ihaleye dönük bir çalışma olmadığını ifade ettiler. Hazırlanan restorasyon projesinin maliyetini inceleyip işbirliği içerisinde bir çalışma yapılabilir. Bizim hedefimiz seneye kalede ay ışığında sinema günlerini tekrar yaşatmak.

 

Koordinatörlerin işi rapor hazırlamak olacak
Barış Parkı’nda otopark sorunun nasıl çözeceğimizi düşünüyoruz. Ağustos ayında gerçekleştireceğimiz halk meclislerinden birini de burada yapacağız. Kriterleri iyi analiz edip orayı Gebzelilerin hizmetine sunacağız. Koordinatörlük görevinde kimse kimseye bağlı değil. Koordinatör, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyu yatırımlarının izlenip, rapor edilmesi noktasında çalışacak. Osman Hamdi Bey’le alakalı göreve geldiğimiz günün hemen ardında restorasyon noktasında çalışmaları tamamladım. Bu restorasyon işini kültür varlık fonundan alarak yapmak istedim. Vali’yle görüştüğümüz sonucunda belediye olarak fona borcumuz olduğunu öğrendim. MARKA kalkınma ajansı üzerinden yapalım dedik ancak oraya da borcumuz varmış. En kısa sürede Osman Hamdi Bey’in ihalesini yapacağız. Hünkar Çayırı’yla alakalı çalışmalar devam ediyor."