Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerimizden Mustafa Furuncu’ya ait “Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” eşi Keziban Furuncu’ya teslim edildi.



Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu tarafından gerçekleştirilen “Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” Tevcih törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Keziban Furuncu, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral tarafından Yalıköy Mahallesindeki evinde ziyaret edilerek eşinin Madalyası ve Beratı kendisine takdim edildi.
Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, “Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının ölümsüz destanlarıdır. Bu vesile ile vefat eden gazimiz Mustafa Furuncu’nun eşi Keziban Furuncu hanımefendi, Trabzon da sayın valimizin yapmış olduğu törene rahatsızlığı nedeni ile katılamamış ve bizlerde kendisini evinde ziyaret ederek merhum gazimizin madalya ve beratını kendisine takdim ettik. Gazilerimizin ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkarak onların her ihtiyaçları ve sorunlarını çözme noktasında her zaman yanlarındayız. Onlara sahip çıkmak bizlere düşen en kutsal görevdir“ dedi.
2015 yılında vefat eden gazimiz Mustafa Furuncu’nun eşi Keziban Furuncu hüzün ve sevinci bir arada yaşadı. Eşiyle her zaman gurur duyduğunu, hatırasını yaşatacağını ve torunlarına en büyük miras olarak bırakacağını söyledi.