Zonguldak yerel liglerde 2018-2019 sezonu başlama tarihleri belirlendi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve futbol il temsilciliği Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezon planlamasını açıklamasının ardından  yerel liglerin  başlama  tarihlerini belirten şablonu açıkladı. 

Buna göre;

BAL Ligi; 22-23 Eylül

Süper Amatör Küme; 6-7 Ekim

Birinci Küme Merkez Grubu; 29-30 Eylül

Birinci Küme Çaycuma-Ereğli Grubu: 

10-11 Kasım

U17-U15 Alt yapı kategorileri: 15-16 Eylül

İkinci küme   2-3   Şubat 2019 tarihlerinde başlayacak.

TARİHLER KESİNLİKLE DEĞİŞMEYCEK

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, ve Futbol İl temsilcisi Metin Malkoç, yerel liglerin balama tarihini duyurmak için basın toplantısını gerçekleştirdiler. İlk olarak söz alan ASKF Başkanı Kemal Demir, yeni sezonda tüm takımlara  başarılar dilediler.

Kemal Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Öncelikle yeni sezon tüm takımlarımıza hayırlı olsun. TFF sezon planlamasını açıkladı. Bizde bu plana göre yerel liglerin  başlama tarihleri ile ilgili  çalışmamızı yaptık. Başlama   tarihlerini belirledik. Ben buradan  bir çağrıda bulunmak istiyorum. Açıkladığımız tarihleri ertelenmesi için hiçbir kulübün tarih değişikliği talebinde bulunmasın.

Böyle bir taleple kulüplerimiz bize gelmesinler. Tarihlerde ne ileri alma ne de geri çekme gibi bir durum olmayacak. İnsanlar artık buranın bir kurum olduğunu anlasınlar. Kulüplerimizin istekleri doğrultusunda bu tarihleri belirledik. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Herkes bu tarihlere göre transferlerini yeni sezon hazırlıklarını yapar. Bu sezon ilk kez böyle bir düzenlemeye gidiyoruz. Eksiklikler olmaması için elimizden geleni yaptık. Ancak sonraki sezon daha tecrübeli bir şekilde yapacağız.” dedi.

  Futbol İl temsilcisi Metin Malkoç ‘de detaylı bilgi almak isteyenlerin  ASKF müracaat etmeleri gerektiğini belirterek tüm takımlara başarılar diledi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi