Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilişinin yıl dönümü olarak da kutlanan 19 Eylül “Gaziler Günü” programı'nda akşam saatlerinde onurlarına verilen yemekte Gaziler ve Şehit ailelerimizle bir araya geldi, masaları gezerek herkesle tek tek ilgilendi ve sohbet etti.

Şaheser Restauranttaki programa Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen, Garnizon ve Tugay Komutanı Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar,  İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengiz Danışan, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Gaziler ve aileleri katıldı.

Ebediyete intikal etmiş Gazilerimiz ve Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından Vali Balkanlıoğlu, davetlilere hitap ederek, ”Davetimize iştirak ettiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün katılımcı arkadaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Bizde bu vatan için can vermeye hazırız

Balkanlıoğlu,''15 Temmuz hain darbe kalkışmasında milletimizin parasıyla alınan silahların halkımızın üzerine doğrultulduğunu ve birçok Şehidimiz ile Gazimiz olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “15 Temmuz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz de memleketimizi büyük bir beladan kurtardı. Eğer o hainler başarılı olsalar idi; memleketimizi ne gibi bir felaket bekliyordu, düşünmek bile istemiyoruz. Allah muhafaza belki Suriye'den çok daha kötü olacaktık. Demokrasimizi kurtardılar, memleketimize hayatlarını ortaya koymak suretiyle ebedi bir özgürlük bahşetmiş oldular, onları da minnet ve şükranla anıyoruz. 
Bulunduğumuz yerler, stratejik önemi olan, herkesin gözünün üzerinde olduğu topraklar. Bundan dolayı bütün emeli, bizi buralardan sürmek, vatanımızı elimizden almak için dış güçlerin esiri olan hainlerimiz de var. Allah'a çok şükür, İHA ve SİHA’larımız sayesinde hiçbir kayıp vermeden ağır zayiatlar verdiriyoruz. İnşallah bu memleketten tüm terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız.
Birçok Gazimiz ve Şehit yakınımızı ziyaret ettik, o insanlarımızın acılarına, dertlerine ortak olmaya gayret ettik. Onlar bizim başımızın tacı. Bu memlekette çok rahat gezip dolaşıyorsak, nazlı bayrağımız gökyüzünde dalgalanıyorsa, İstiklal Marşımız okunuyorsa ve camilerimizden ezanlar okunuyorsa bu kahramanlarımıza borçluyuz. Biz sıcak yatağımızda rahat yatarken Mehmetçiğimiz, Polisimiz sabaha kadar gözünü kırpmadan sınırlarımızı bekliyor. Ülkemizin Kahraman evlatları bu Vatanı ilelebet yaşatacaklar İnşallah.
Mülki idare amirleri olarak eğer iş bize kadar gelirse, biz de bu Vatan için can vermeye, Şehit ya da Gazi olmaya hazırız. Annelerimiz ve babalarımız bizleri böyle yetiştirdi. Benim dedem Çanakkale'de şehit oldu, ben de bir şehit torunuyum ve sizleri çok iyi anlıyorum. Birkaç kuşak öteye gittiğimiz zaman ailesinde Şehidi veya Gazisi olmayan yoktur. Kurtuluş Savaşında, Balkan Harbinde hatta Ertuğrul Firkateyninde de Şehidi olan aileler var. Japonya'da, Filipinler'de, Güney Afrika’da, Arakan‘da ve dünyanın her yerinde Şehitlerimiz ve Şehitliğimiz var. Allah onların şefaatine bizleri nail eylesin. Ancak Şehitlerimizi, Şehit yakınlarımızı, Gazilerimizi ve Gazi yakınlarını unutmamamız, onlara karşı her zaman şükran ve minnet borçlu olduğumuzun bilinciyle yaşamamız gerekiyor. Bizi sizden, sizi bizden ayırmasın İnşallah” diye ekledi.
Gazilerimizle aynı masada oturan Vali Balkanlıoğlu, her türlü sıkıntı ve sorunlarında Valiliğimizin kapısının 24 saat açık olduğunu ifade etti.