Gaziler Günü Mesajları

Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Gnü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Gaziler Günü Mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününü, millet olarak gurur kaynağımız olan kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.
 
Bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan birine erişmiş olan gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgeleridirler. Millî ve manevi değerlerine sahip çıkarak, vatanı uğruna canı pahasına mücadele eden gazilerimizi hiçbir zaman unutmayan Aziz Milletimiz ve devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla, medar-ı iftiharımız olan gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederken, Yüce Allah’tan, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, aziz milletimizin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini ve gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşarak hür ve bağımsız yaşamasını sağladığını kaydetti.

Başkan Çimen gazilerin ülkenin onur kaynağı olduğunu ifade ederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır."

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında milletin geçmişte olduğu gibi yine canı pahasına vatanına ve milletine sahip çıktığını kaydeden Başkan Çimen, "15 Temmuz'da aziz milletimiz, istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir. Allah onlardan razı olsun. Bu vatan, şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler vatanı, milleti ve bayrağı için canları pahasına savaşan, şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygularla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve '19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Ebediyete irtihal etmiş tüm gazileri rahmetle, hayatta olan gazileri de minnet ve şükranla anıyorum.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisince, Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı” verilmesiyle birlikte her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.  Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Vatan toprağı ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda gerçekleşen kahramanlıklarla doludur. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz da yaşanmıştır. Ülkemiz ve milletimiz bugünlere, bağımsızlık uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde ulaşmıştır. Bu anlamlı günde, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER