GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Ardahan´da...

   Ardahan´da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ardahan Vallik binası önünde tören düzenlendi.

    Törene Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Garnizon ve Tugay Komutanı Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Turgutalp, İl Jandarma Komutanı Galip Gümüş, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

   Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan Ardahan Gaziler Derneği Başkanı Yener Göydemir, ´´Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç salalmış, zaferden zaferlere koşmuş ecdadını örnek alarak Anadolu´da, Kore´de, Kıbrıs´ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla bir çok savaşta başarılı olmuştur. Ayrıca yakın geçmişimizde Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekata geçmiş ve milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz ölümüde göze alıp darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak darbecilere gerekli cevabı vermiştir.´´

    Göydemir, ´´Türk milletinin azmi, iradesi ve kudreti hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. Bu topraklar en kutsal emanet olarak korunacaktır´´ dedi.