HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Nisan 2018 Pazar - 11:02

Gaziemir’den dünyaya barış mesajı

21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonunda konuk ülke temsilcileri barış mesajı verdi, ‘Barış için savaşalım’ dedi. Başkan Şenol, “Gaziemir’den dünyaya sevgiyi, barışı, kardeşlik ve hoşgörüyü şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz” dedi

Gaziemir’den dünyaya barış mesajı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 21. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonunda, konuk ülkeler Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile Batman ve Sivas’tan katılan ekiplerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Gaziemir Ulusal ve Uluslar arası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde düzenlenene açılış resepsiyonunda konuşan Başkan Şenol, “Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyerek bu yıl 21. kez yakıyoruz sevgi, barış, kardeşlik ateşini. Her yıl şenliğimizde misafir ettiğimiz çocuklar ile konuk heyetler, bizim yurt dışındaki gönüllü barış elçilerimiz oluyor. Dünya barışında geleceğin sahipleri çocuklara önemli görevler düşüyor. Çünkü dünyanın geleceği çocukların ellerinde. Biz de şenliğimizle onların yüreğine sevgi, barış tohumları ekerek dünya barışına katkı koyuyoruz” diye konuştu.

24 FARKLI ÜLKE 7 BİN YABANCI ÇOCUK
Şenliğe bugüne kadar 24 farklı ülkeden 7 binden fazla yabancı çocuğun katıldığını anlatan Başkan Şenol, “Sekiz yıldır logosu, maskotu, şarkısını belirleyerek marka haline getirip, temalı şekilde kutladığımız bu şenlik artık, İzmir’in de simgesi haline geldi. Doğa sorunlarına dikkat çekmek için bul ki temamızı ‘çevre’ sloganımızı ‘hava, su , toprak’ olarak belirledik. Çünkü çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras yeşil bir doğa, yaşanılabilir bir çevre” diye konuştu. Çocukları evlerinde misafir eden aileler ile şenliğe katkı sunan sponsorlara teşekkür eden Şenol, 10 ülke ile Sivas ve Batman’dan gelen ekiplerin kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdi.

“ŞENLİK ÖRNEK OLMALI”
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise, şenliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “21 yıldır yapılan bu şenlik çok anlamlı. Gaziemir’in şenliği tüm belediye ve kurumlara örnek olmalı. Bu şenlikler arttırarak çocuklarımızı bir araya getirmeli ve kültür alışverişine katkı koymalıyız. Çünkü dünya barışının sağlanmasının, dünyanın geleceğinin barış dolu olmasının tek yolu çocuktur” diye konuştu. 
Şenliğe katılan konuk ülke temsilcileri ise dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olduğunun altını çizdiler. Yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün önemine vurgu yaparak barış mesajı verdiler, ‘Tek savaşımız barış için olsun’ dediler.

DANS ZAMANI
Bu yıl 21.’si düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, şenliğe katılan misafir ülkelerden çocuklar yöresel oyunlarını kentin meydanlarında sergiledi. Abdullah Arda Meydanı ile Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde, Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ve ülkemizden Batman ve Sivas’tan gelen ekipler ile Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gaziemir Folklor Eğitim Merkezi oyuncuları sahne aldı. Özellikle, Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yeteneklerini sergileyen çocukların gösterileri izleyenleri büyüledi.  Her ekibin kendi yöresine ait folklor oyunlarını geleneksel kıyafetler ve yöreye özgü müziklerle sergilediği gösterileri Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, konuk ülke heyetleri ve çok sayıda vatandaş izledi.  Farklı kültürlerin, farklı renklerin sahneye koyulduğu etkinliği dikkatle izleyen seyirciler, dansın ve müziğin evrensel diline kapılarak yeni kültürler tanıma şansı buldu.

 
İsmail Hakkı Tonguç, Karşıyaka’da ölümsüzleşti
 
Urla'da 23 Nisan heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova tiyatrosuna Bursa'da yoğun ilgi
İzmir’in kadrolu tek belediye tiyatrosu olan Bornova Belediyesi Şehir ...
Konak'ın dört bir yanında 23 Nisan coşkusu!
İzmir’in kalbi Konak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ...
Büyükşehir Belediyesi kültür merkezlerinden müzik dolu gece
Aydın Büyükşehir Belediyesi kültür merkezlerinin kursiyerleri dün akşam ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Halikarnas Balıkçısı için anlamlı buluşma
Bodrum'a 1925 yılında sürgüne gönderilen ve ilçenin tanınmasında büyük ...
İzmir Dijital Fotoğrafçılık ve Albüm Tanıtım Günleri başlıyor
İzmir Fotoğrafçılar Odası’nın bu yıl beşincisini düzenleyeceği İzmir Dijital ...
 
'İzmir'in kitapları'na yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, kentin ...
Bodrum'da sanat, sokağa taştı
Bodrum'da Dünya Sanat Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Belediye ...
Aydın'da Türk Sanat Müziği konseri
Aydınlıları sanat müziğiyle buluşturmaya devam eden Şef Murat Akyüzlü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva