GAZİEMİR’DE STRATEJİK PLAN OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Yerel Haberci
Hava Durumu
Arşiv
Gazete Manşetleri
RSS Beslemeleri
Linkler
// echo $giris_bas;
AnaSayfam Yap
Sık Kullanlanlara Ekle
Bize Ulaşın
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Linkler
GAZİEMİR

GAZİEMİR’DE STRATEJİK PLAN OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Facebook'ta paylaş
Başkan Halil Arda’nın yönettiği belediye meclis toplantısında Ak Parti, MHP muhalefeti 2020/2024 stratejik plana ‘evet’ derken, bu planın 2020 performans programına ise ‘hayır’dedi. Performans Programı CHP’li belediye meclis üyeleri çoğunluğu ile kabul edildi. Gaziemir Belediyesi’nin 2020 Gelir-Gider Tahmini Bütçesi 160 milyon lira olarak belirlendi. 3 saat süren görüşmeler sırasında söz alan meclis üyeleri, belediyenin bütçe ve teknik konularını konuşmaktan çok, ülke konularını gündemindeki konularla daha çok ilgi göstermeleri dikkat çekti.
18/10/2019 , 13:48:59

Gaziemir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantı dönemini son oturumunda daha önce incelenmek üzere komisyonlara gönderdiği; Gaziemir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan ve 2020 Performans Programı ile Gaziemir Belediyesi 2020 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’ni karara bağladı.

 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda öncelikli olarak stratejik plan çalışmaları hakkında sunum yapması için Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar’a söz verdi.

Strateji Geliştirme Kurulu, koordinasyon ekibi ve toplam 65 personelin görev aldığı bir dizi hazırlık çalışmaları gerçekleştirildiğinin altını çizen Strateji Geliştirme Müdürü  İrfan Yapar yaptığı sunumda; düzenlenen Arama Konferansı’na katılım sağlayan paydaşlardan 56 kurum ve kuruluş ile 16 mahalle muhtarı ve 30 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin görüşlerinin alınarak Gaziemir Belediyesi 2020-2040 Stratejik Planı’na yansıtıldığı bilgisini paylaştı.

Yapar’ın yaptığı sunumda; Gaziemir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan’da; 6 Stratejik amaç ve 18 stratejik hedef belirlendi. Tüm stratejik amaç ve hedeflerine ulaşabilmek için tahmini 988 milyon 280 bin 920 lira kaynak ihtiyacı bulunduğu tespit edildi. Yapar; 2020 Performans Programı’nda 75 performans hedefine bağlı 79 proje için 160 milyon liralık kaynak ihtiyacının bulunduğu bilgisini verdi.

Sunumun ardından konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda önümüzdeki 5 yıl için mükemmel bir stratejik plan ortaya konulduğunun altını çizerek “Gaziemir’in tüm gerçeklerini önümüze koyarak, yapabileceklerimizi gerçekçi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Kaynaklarımızın sınırlı olduğu yeni kaynaklar bulabilmek için dünya ile daha entegre olabilmeliyiz. Bunun sağlanabilmesi adına belediye olarak önemli adımları atıyoruz. Ben bu Stratejik Plan’da emeği olan herkese ve Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm personelime emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Grubu Sözcüsü Ünal Işık meclis grubunun görüşlerini Bengü Sayköse’nin açıklayacağını ifade etmesi üzerine söz alan Sayköse “Bu plan belediyemizin 2020-2024 döneminin bir yol haritasıdır. Belirlenen 6 stratejik amaç ve 18 ana performans hedefinin gerçekleşmesi için çalışacağız” dedi.

Ak Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’da “Gaziemir adına Stratejik Plan için sevindik, umutlandık ve Evet oyu kullanacağız” dedi.

MHP adına söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin’de “Stratejik Plan için bizde Evet oyu kullanacağız. İnşallah uygulanan bir plan olur”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Gaziemir Belediyesi 2020-2014 Stratejik Planı oybirliği ile kabul edildi.

 

Stratejik Plan’ın öngördüğü performans hedeflerine uygun olarak hazırlanan 2020 Performans Programı’nın görüşülüp oylanmasında ise, önceki oybirliği eğilimi, oy çokluğu eğilimi öne çıktı. Performans hedeflerini yeterli ve gerçekçi bulmadıklarını ifade eden Ak Parti ve MHP Grup başkanvekilleri ve üyeleri Gaziemir Belediyesi 2020 Performans Programı’na ‘Hayır’ oyu vereceklerini belirtti. CHP adına görüş açıklayan üye Bengü Sayköse ise stratejik plana göre hazırlanan performans programındaki hedeflere ulaşabilmek için tahmini 160 milyon lira kaynak ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada Gaziemir Belediyesi 2020 Performans Programı; Ak Parti ve MHP’nin hayır oylarına karşılık, CHP’li üyelerin çoğunluğu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gaziemir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin görüşmelerinde ise partisinin görüşlerini CHP Bütçe Komisyon Başkanı İlhan Özköse ifade etti. Özkese yaptığı açıklmada “Gaziemir Belediyesi’nin 2019’un ilk altı ayı dikkate alındığında, yılsonu itibariyle yüzde 80’in üzerinde bir gerçekleşme oranı bekliyoruz. Önceki gelir gider bütçeleri göz önünde bulundurarak Gaziemir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı’nda Gelir-Gider Tahmini Bütçesi’nin 160 milyon lira olacağını öngörüyoruz” dedi.

Ak Partili Uğur İnan Atmaca ise bütçede ifade edilen 53 milyon liralık vergi geliri beklentisinin önceki yılda 40 milyon lira seviyesinde kaldığını ifade ederek “Bu hedef hiç gerçekçi değil. Biz 2020 yılı vergi gelirlerinin 46 milyon lira seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz. Belediye taşınmazları üzerindeki kiracı esnaflar çıkarılarak tahmini kira gelirlerindeki rakamlara nasıl ulaşacaksınız. Kesilen cezalardan elde etmeyi düşündüğünüz rakamlara bakılırsa buna esnafa vatandaşa sık ceza yazarak mı ulaşacaksınız. Taşınmaz malların satılmasından elde edilecek gelirler 2019’da 3 milyon lira iken, 2020’de 35 milyon tahmin ediliyor. Bu nasıl olacak?” dedi.

Gündemin görüşülmesi sırasında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Hali Arda muhalefetten gelen eleştirileri ise “Gaziemir Belediyesi çalışıyor, içiniz rahat olsun. Hedeflediğimiz gelirlere ulaşacağız. Gelir kaybımız olsa olsa hükümetin yapacağı yeni uygulamalar sonrasında olabilir. Biz yasal çerçevesinde hareket ediyoruz. Yazdığımız cezalara hükümet tarafından af getirilirse elbette gelirimiz düşer. Biz hiç kimseye haksız yere ceza da yazmayız. Yapılan her şey kanunlar çerçevesinde yapılıyorsa zaten sorun yok. Bu şekilde ceza gelirlerinden elde edeceğimiz pay düşse de biz bu duruma asla üzülmeyiz. Gaziemir Belediyesi olarak bir önceki yönetim döneminde başlayan bir hukuki süreç sonucunda Buca’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Fidanlık olarak kullandığı alanın tapusu yeniden bize geçti. Burası için Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz. Orayı onlara değerini bulduğunda satacağız. Zaten satmak ta zorundayız. Çünkü son çıkarılan yönetmeliklere göre bir belediyenin bir başka ilçe belediyesinin sınırları içinde yeri olmasına izin verilmiyor. Taşınmaz mallarından elde edilecek tahmini gelirlerin 3 milyon liradan, 35 milyon liraya çıkarılması buradan kaynaklanıyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Ak Parti ve MHP’lilerin ‘Hayır’ oylarına karşılık mecliste çoğunlukta bulunan CHP meclis üyelerinin ‘Evet’ oylarıyla Gaziemir Belediyesi 2020 Gelir-Gider Tahmini Bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gaziemir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantı döneminin son oturumunda gündem maddelerinin ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan Ak Parti ve MHP meclisi üyeleri başta olmak üzere CHP’li üyelerin en çok konuştukları konu ise ülke gündemindeki konular oldu.

Ak Parti ve MHP’li üyeler Türk Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarları Harekatı’yla ilgili görüşlerini tekrar ettiler. Meydan gelen tartışmaları parlamentodaki milletvekillerinin tartışmalarını izler gibi takip eden izleyiciler ‘burası belediye meclisi değil konuşanlar da meclis üyesi değil mi?’ diye sormaktan kendilerini alamadılar. Üyelerin toplam üç saat süren meclis toplantısında, yerel konular ve bütçeden daha çok, ülke gündemi tartışılmasının pratikte Gaziemir için pekte bir yarar sağlamayacağını belirterek, meclis üyelerinin asli görevlerini yerine getirmelerinin daha yararlı bir olacağını ifade ettiler.   

 

  

gaziemirli
18/10/2019 , 14:14:15
çarşı
sen bu gaziemire gelen en iyi başkan olacaksın.ismin unutulmayacak.haktan yana,halkın içinde başkanım benim.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25/04/2024 , 10:43:09
GAZİEMİR
24/04/2024 , 18:56:48
GAZİEMİR
24/04/2024 , 11:43:42
YAŞAM / MAGAZİN
23/04/2024 , 13:37:14
AKTÜEL
23/04/2024 , 13:32:29
GAZİEMİR
21/04/2024 , 16:19:04
GAZİEMİR
 
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Editörün Seçtikleri
Gaziemir'den Tüm Dünyaya Yerel Haberler. Bizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarından Takip Edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin