Coronavirüsten kaynaklı toplamda 3 ölümün gerçekleştiği Gaziantep’te iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı ise 5 oldu. İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu, Gaziantep’te özel bir çalışmaya da imza atarak Pazar yereri, marketler ve toplu taşıma alanlarında uygulanan maskesiz girilemez uygulamasını tüm sağlık ocakları, hastaneler, kamu kurum ve kuruluşlarına da yayarak önlemin kapsamını arttırdı.

KİT KONUSUNDA GAZİANTEP SORUN YAŞAMAYACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tüm Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürleri ile telekonferans yöntemi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede kit konusunda hiçbir sorun yaşanmayacağı belirtilirken bu eksikliğin Gaziantep’te de hiçbir şekilde gerçekleştirilmeyeceği dile getirildi. 20 dakikada sonuç verecek olan kitler Gaziantep’te sorunsuz bir şekilde hastanelerde uygulanıyor.

GAZİANTEP’TE İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU YENİ BİR KARARA İMZA ATTI

İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu Gaziantep’te yeni bir karara daha imza attı. Tüm Türkiye’de bakanlık kararı ile uygulanan Pazar yerleri, marketler ve toplu taşıma alanlarını içeren maskesiz girilemez kararı Gaziantep’te İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu tarafından genişletilerek uygulama tüm sağlık ocakları, resmi kurum ve kuruluşlar, tüm kamu ve özel hastaneler ile üniversite hastanesini de kapsayacak şekilde düzenlendi.

GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ’NE CORONAVİRÜS TARAMASI YAPILACAK

Gaziantep Futbol Kulübü futbolcuları ve tüm kulüp çalışanları da alınan karar doğrultusunda bugün Coronavirüse karşı tarama kapsamına alınacak. Önümüzdeki saatler içinde kulüp içinde yapılacak olan tarama çalışması kulüpteki tüm futbolcu, antranör ve çalışanları da kapsayacak.

SURİYELİ VATANDAŞLAR İÇİN DE TEST YAPILABİLECEK

Suriyeli vatandaşlardan şüpheli görülenlere de test yapılabilecek. Daha öncesinden bakanlık sistemi üzerinden Suriyeli vatandaşların sistem bilgilerine giriş yapılamıyordu. Bakanlığın ilgili çalışmasıyla birlikte Suriyeli vatandaşlar da sisteme eklenerek hızlı bir şekilde şehirdeki tüm Suriyeli vatandaşların da Coronavirüs testleri gerçekleştirilebilecek.

GAZİANTEP’TE 10 SAĞLIK ÇALIŞANI VE 1 EMNİYET MEMURU’NUN TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI

Şu ana kadar Coronavirüsten kaynaklı 10 sağlık memuru ve 1 tane polis memurunun Coronavirüs testleri de pozitif çıktı ve toplamda 11 sağlık ve emniyet memurunun karantina çalışmaları da sürüyor.