• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Gaziantep`te Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından on binlerce kişinin katımıyla “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi yanındaki miting alanında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR GİK Üyesi Metin Kaya, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve partililer, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, STK temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Etkinlik çerçevesinde kentte günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılarak, çalışmalar kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan Hz Muhammed'in hayatını anlatan kitap her eve ulaştırılarak halk etkinliğe davet edildi.

Gaziantep halkının yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinlik alanına platform yetkilileri tarafından asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah` ve Hz Muhammed'i konu alan ayet, hadisler asıldı.

Etkinliğe, kimi katılımcılar aileleri ile birlikte gelirken, kimi de komşuları, akrabaları ve tanıdıkları ile birlikte Peygambere olan sevdalarını haykırmak için etkinlik alanına geldi.  Katılımcıların ellerindeki tevhit bayrakları ve başlarına bağladıkları Allah ve Hz. Muhammed yazılı bandajlar güzel görüntüler oluşturdu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla platform üyeleri tarafından halk, kentin farklı noktalarından araçlarla etkinlik alanına taşınırken, etkinlikte yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülürken, erkek ve kadın misafirler için etkinlik alanında ayrı bölümler oluşturuldu.

Gaziantep Kervan FM`de canlı olarak yayınlanan etkinliği, çok sayıda basın mensubu da takip etti.

Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahiler seslendirildiği sırada coşku adeta doruğa çıktı. Bir bayram havasında geçen etkinlikte, Peygamber Sevdalısı Gaziantepliler, hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirdi.

Sunuculuğunu Abdulhakim Övet`in yaptığı etkinlik saat 13.30'da Hafız Talha Kaplan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Sözcüsü Mustafa Kaya yaptı.

Hz Muhammed`in insanlık tarihi boyunca bütün milletler ve devirler için bir hidayet kaynağı olduğunu belirten Kaya, “Hz. Muhammed`i tanıyıp yolundan gidenlere onun hidayetiyle kurtulanlara ne mutlu. Onu tanımayanlara, onun hidayetiyle kurtulamayanlara da yazıklar olsun. Hz. Muhammed`in nuru kâinatın hem özü hem de mayasıdır. İnsanlığın ulaştığı en yüce değerler onun eseridir. Hak ve adaletin, özgürlük ve azadeliğin mimarı O`dur. Bugün İslam âleminin ve hatta bütün insanlığın içinde bulunduğu acı duruma baktığımızda bu onun âlemlere rahmet olarak gönderildiğini daha iyi anlıyor ve daha iyi kavrıyoruz.”dedi.

Kaya, son zamanlarda art niyetli bazı medya kuruluşlarında yer alan "Kutlu Doğum Haftası bir FETÖ projesidir" söyleminin de kabul edilemez olduğunu da sözlerine ekledi.

Kutlu Doğum etkinliği Doğan Parmaksız'ın Türkçe, Muhammed Özer`in ise Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlid-i Şerifin okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlenirken, meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı, Mehmet Ali Oğuz`un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle coştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İttihad`ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, dünyanın her tarafında var olan olumsuzlukların ana temelinde haksızlık ve adaletsizliğin olduğuna dikkat çekti.

Allah`ın insanoğlunun bir denge üzerine yaşayabilmesi, hak ve adalet çerçevesi içinde kendi yaşamını sürdürebilmesi için insana akıl irfan, fıtrat, vicdan ve merhamet verdiğini belirten Teyfur, “Bunun ile de yetinmedi, insana doğru yolu göstermek ve doğru yolu yaşayıp güzel örneklikler teşkil etmek üzere Peygamberler gönderdi. Peygamberlerle beraber kitabı indirdi. Güç ve kuvvet verdi. Peygamberlere mizanı verdi ki kitabı mizan üzere yaşayıp insanlığın hayatında adalet üzere inşa etsinler diye.”dedi.

Allah`ın insana zulmü haram kıldığı gibi zulümden de uzak durup hak ve adalet üzerine bir yaşamı insanlardan talep ettiğini ifade eden Teyfur, “Muhakkak Allah adalet edenleri, adalet ile davrananları sever, Allah zalimleri sevmez. Dolayısıyla Rabbimiz zulmü haram etmiştir. Allah insana zulmü haram kıldığı gibi zulümden uzak durup hak ve adalet üzere bir yaşamı insanlardan talep etmiştir. Onun için insan kendi hayatını onun çizmiş olduğu çizgi içerisinde yaşamak zorundadır. Rabbimiz insanoğlu bu hakikatten uzaklaştığından tekrar adaleti tesis etmeleri için Peygamberleri göndermiştir. Evvela Allah Resulü zulüm olan şirk ile mücadele etmiştir. Çünkü şirk hakikatte zulümdü, Allah`ın hakkını gasp edip hak etmeyen birilerine bu hakkı vermekti.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın her tarafında var olan olumsuzlukların ana temelinde haksızlık ve adaletsizliğin yattığına işaret eden Teyfur, “Hiç şüphesiz O`nun bırakmış olduğu bu mirasın gölgesinde bir araya gelmek ve tekrar hak ve adalet üzere bir toplumu inşa etmektir. Çünkü bugün dünyanın her tarafında var olan olumsuzlukların ana temelinde haksızlık ve adaletsizlik yatıyor. Yönetimlerin ve idarecilerin yapmış oldukları zulüm ve haksız uygulamaları sonucunda dünya yaşanmaz bir hale geldi. Bugün özellikle de coğrafyamız, İslam coğrafyası adalet ve hakkaniyetten, Allah Resülünün örnekliğinden, önderliğinden uzaklaştığında bir cehennem diyarına, kan deryasına dönüştü. Her birimizin bunu düşünüp tekrar bizi biz yapacak, diriltecek bu toplumda, bu coğrafyada tekrar hak ve adalet üzere bir hayat ve medeniyet kurmak için Allah Resulüne dönmemiz gerektiğinin bilincine varmak zorundayız. Bundan başka da bir imkanımız, fırsatımız, çaremiz yoktur.”diye konuştu.

“Bu coğrafyanın insanı adalet ve hakkı başka yerde aramamalı, çünkü hak ve adalet İslam`dadır” diyen Teyfur konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Arab`ıyla Türk`üyle Kürt`üyle bütün renk ve dilleri ile bu coğrafya bin küsur yıl hak ve adalet şiarıyla bu güne geldi. Ancak ne yazık ki yüz küsur yıldır bu coğrafya mayasından ve özünden uzaklaştırılmaya başlandı. Böyle olunca bu coğrafya insanlığa medeniyet sunan bu coğrafyanın insanı ise ne yazık ki parçalandı, birbirine düşman kesildi, hayatı yaşanmaz bir noktaya geldi. Bu coğrafyanın insanı adalet ve hakkı başka yerde aramamalı. Çünkü hak ve adalet İslam`dadır. Allah`ın buyurduklarıdır, Kur`an`dır, tevhittir, Allah Resulünün yaşadıklarıdır. Çünkü bu din hak ve adaletin bütün ilkelerini getirmiştir ve garanti altına almıştır.”

Teyfur, İslam coğrafyasını kan deryasına çeviren emperyalistlerin zulmünden tekrardan kurtulmanın yolunun, Müslümanların Allah Resulünün önderliğinde bir araya gelip hakkın sesini yükseltip adalet taleplerini en yüksek sesle dile getirip önce kedi yaşamlarında hakim kılıp sonrada topluma hakim kılmak için biran önce mücadeleye başlamaları ile mümkün olacağını vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Yapılan konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlik sanatçı Mehmet Ali Oğuz ile Grup İnzar, Umut ve İsar ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle coşku dolu anlar yaşanırken,  katılımcılar nakaratlara eşlik ederek tekbir ve salavatlar getirdi.

Program Abdulkadir Üstünadağ`ın yaptığı dua ile son buldu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir