Raporda Gaziantep’te 36 Covid pozitif vaka olduğunu vefatın yaşanmadığını bildirdi. Ayrıca Toplam 6 entübe hastanın bulunduğunu, 2’sinin durumunun kritik olduğu kaydedildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), korona virüsü salgınında Türkiye'de il il ne kadar vaka bulunduğuyla ilgili bir iddia gündeme getirdi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada Gaziantep ile ilgili veriler paylaşıldı.

Gaziantep’te 36 Covid pozitif vaka olduğunu vefatın yaşanmadığını bildirdi. Ayrıca Toplam 6 entübe hastanın bulunduğunu, 2’sinin durumunun kritik olduğu kaydedildi. Sağlık çalışanlarından da 2 kişinin koronavirüse yakalandığı açıklandı.

İŞTE VAKA SAYILARI

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) sosyal medya hesabından: “#RaporCovid19 Gaziantep: 36 Covid pozitif vaka, vefat yok. 1’i diş hekimi 2 sağlık çalışanı covid pozitif. Genel durumları iyi. Toplam 6 entübe hasta , 2’si kritik! 1’i diş hekimi 2 sağlık çalışanı covid pozitif. Genel durumları iyi” paylaşımı yapıldı.

TTB’nin yayımladığı koronavirüs raporunda, “yapılan açıklamalarda PCR testi pozitif çıkan “vaka”ların esas alındığı; hastanelerde yatan ya da ayaktan takip edilen “şüpheli/olası vaka” sayıları yer almadığı için gerçek tabloyu göstermekte çok eksik kaldığını ve bütün ısrarlarımıza rağmen Sağlık Bakanlığı toplam vakaların bölgelere, illere göre dağılımını açıklamamıştır” denildi.